BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech'in kurucusu Uğur Şahin: Omikrona karşı aşılar sevkiyata hazır!----

BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin: Omikrona karşı aşılar sevkiyata hazır!

BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin: Omikrona karşı aşılar sevkiyata hazır!
23 Ağustos 2022 - 16:52 www.finansgundem.com

Bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Almanya’da kurduğu BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı ile ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.


Korona virüsü salgınına karşı Pfizer ile birlikte Kovid-19 aşısı geliştiren BioNTech, Omikron BA.4 ve BA.5 aşılarının dağıtımına hazır olduklarını duyurdu.

Pfizer ve BioNTech’in önceki gün Omikron BA.4 ve Omikron BA.5’e karşı geliştirilen korona virüsü aşıları için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurduğu da açıklandı. Uğur Şahin bu konuyla ilgili de yorumlarda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “FDA’nın bize incelemeler için onay vermesinden sonra ABD’ye ilk dozları göndermek için hazırız. Fakat şu an Omikron BA.4 ve BA.5 için yetkili kurumun onay vermesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Sözcü'deki habere göre; ABD medyası, onay çıkması durumunda ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Eylül ayının başında yeni nesil aşıların dağıtımına başlamayı planladığını öne sürdü.

3 DOZ AŞI ÇOCUKLARDA YÜKSEK ORANDA KORUMA SAĞLIYOR

Öte yandan şirketler, üç doz Kovid-19 aşısının 6 aylık ve 4 yaşındaki çocuklarda yüksek oranda koruma sağladığını duyurdu.

3 doz aşının çocuklarda yüzde 73.2 oranında koruma sağladığı belirtilirken vakaların büyük çoğunluğunun Omikron BA.2 olduğu belirtildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, 17 Haziran’da çocuklara aşıya onay vermiş fakat Avrupalı yetkililer henüz incelemeleri tamamlamamıştı.

Konuyla ilgili olarak BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin bir açıklama yaptı. Şahin, "Bu sonuçlar bize 3 doz Kovid-19 aşısının koruma sağladığını gösteriyor. Üstelik Omikron BA.2 varyantının yüksek bir bulaştırıcılık yarattığı bir dönemde. Biz ayrıca Omikron BA.4/BA.5’e uygun aşılar da geliştirmek üzere çalışmalara başlıyoruz” ifadesini kullandı.

BioNTech aşısının 5 yaş altı çocuklarda etkinliği açıklandı

 

Araştırma: Düzenli fiziksel aktivite korona riskini azaltabilir

 

Mutasyona uğradı: Korona virüs belirtileri değişti!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)