BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech aşısı bütün varyantlara etkili----

BioNTech aşısı bütün varyantlara etkili

BioNTech aşısı bütün varyantlara etkili
14 Mayıs 2021 - 07:35 www.finansgundem.com

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, ünlü tıp dergisi The New England Journal of Medicine’a kapsamlı bir analiz yazdı. Bilimsel makalede Pfizer-BioNTech aşısının, koronavirüsün tüm varyantlarına karşı etkili olduğu açıklandı.

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin ve birçok bilim insanının yer aldığı bir araştırma ekibi, dünyanın tıp alanında önde gelen hakemli akademik dergilerinden The New England Journal of Medicine’a BioNTech aşısının kapsamlı bir analizini yazdı. ABD’nin Teksas Üniversitesi’nden 9 araştırmacı ile BioNTech’ten Alexander Muik ve Uğur Şahin’in yer aldığı araştırmada BioNTech aşısı olan kişilerin, aşıyı olduktan 2 ve 4 hafta sonraki verileri analiz edildi. Araştırmacılar, aşının Vuhan’da ortaya çıkan orijinal virüse karşı yüzde 95 oranında etkili olduğunun daha önce belirlendiğini hatırlatırken, “Buna ek olarak İngiltere’de görülen B.1.17 varyantı, Güney Afrika’da bulunan B.1.351 varyantı ve Brezilya’da görülen P.1 varyantının geliştirdiğimiz aşıya karşı duyarlı olduğunu tespit ettik. Bu oran B.1.351 isimli varyantta daha düşük bir seviyede” ifadelerini kullandı.

YENİ MUTASYONLARA KARŞI DA ETKİLİ

Çalışmada, aşının yeni çıkan mutasyonlara karşı etkinliğinin de test edildiği aktarıldı. Aşının her iki dozunu da 2 ila 4 hafta önce almış 15 farklı kişiden kan örnekleri alındığı belirtilirken, alınan örneklerin tamamında yeni varyantları etkisiz hale getirdiği aktarıldı. Aşılamanın önemine dikkat çekilen çalışmada, “Elde edilen veriler bize yeni ortaya çıkmış B.1.526 (New York), B.1.429 (Los Angeles) ve B.1.1.7+E484K (İngiltere-G.Afrika) mutasyonlarının da aşıya duyarlı olduğunu gösterdiği için hızlı, yüksek oranda etkili ve onaylı aşılarla kitlesel aşılamanın yapılmasının salgını bitirmek için çok büyük bir önemi olduğunu gözler önüne seriyor” denildi.

Prof. Dr. İsmail Balık'tan 'Tek doz BioNTech' önerisi! Normale dönüşü hızlandırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)