BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKazandıran SohbetlerBinnur Zaimler: 2022 bolluk ve bereket yılı----

Binnur Zaimler: 2022 bolluk ve bereket yılı

Binnur Zaimler: 2022 bolluk ve bereket yılı
26 Temmuz 2021 - 07:30 www.finansgundem.com

İş insanı ve astroloji uzmanı Binnur Zaimler: 2021 Kasım'dan başlayarak yükselen sektörler, tarım ve sigorta olacak, gümüş değer kazanacak.

VOLKAN KARSAN – FINANSGUNDEM.COM / KAZANDIRAN SOHBETLER

'Kazandıran Sohbetler'de bu kez iş dünyasının astroloji ile ilgisini konuşacağız. Konuğumuz hem kurumsal şirketler konusunda üst düzey deneyimi olan, hem bir danışmanlık şirketi sahibi, hem de ekonomiye astrolojik yaklaşabilen bir iş insanı Binnur Zaimler...

"BANA ‘SEN ENDÜSTRİ MÜHENDİSİSİN NE İŞİN VAR ASTROLOJİ İLE’ DEDİLER"

- Sayın Zaimler, bir yanda büyük bir holdingde yöneticilik ve sonra kendi işiniz, diğer yanda astrolojik çalışmalar, bugüne gelene kadar meslek ve hobi yaşamınız nasıl gelişti?

- İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir endüstri mühendisiyim. İş hayatımda daha çok kalite yönetimi, insan kaynakları, süreç yönetimi, organizasyon ve iş akışlarıyla ilgili ağırlıklı olarak çalıştım. Kısacası verimliliklerle ilgiliydim... Önce Koç Holding'te -management trainee/yönetim asistanlığı programıyla- başladım, Beko/Arçelik'te devam ettim. Daha sonra Marks & Spencer'a geçtim. Burada global bir şirketin getirdiği Know-how üzerinden ilerledik. Yaklaşık beş yıl perakende konusunda yoğun çalıştım. Bir sonraki aşamada, GSM operatörlerinin çok gelişmeye başladığı dönemde, Aycell/Aria birleşmesinden itibaren insan kaynaklarının başında yer aldım. Avea olduk ve burada bir süre çalıştım. En son da çok uzun süre Doğan Grubu'nda, önce Doğan Yayın Holding sonra Doğan Holding'te insan kaynaklarından sorumlu üst düzey yönetici olarak görev yaptım. Bu dönemde, iletişim, medya, içerik üretimi ve internet üzerinden oluşturulan gelir modellerine aşina oldum. Bunlara örnek olarak, hürriyet.com.tr, milliyet.com.tr gibi içerik üreten portallar ve hepsiburada.com, nesine.com gibi e-ticaret sitelerini verebilirim. Şimdi de şirketlere insan kaynakları konusunda yönetim danışmanlığı yapıyorum. Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı firmaların yerel firmalarla ilgili insan kaynakları denetimleri ve satın alma sonrasında da kültür değişimi yönetimi işleri gibi birbirinden farklı işler de yapıyorum. Bir de employer branding konusunda, işveren markası yönetimi nasıl olmalı diye de, bir reklam ajansı olarak -Düet Reklam- çalışıyoruz. Galatasaray Üniversitesi'nde her yıl konferanslar düzenliyoruz, iş dünyasını davet ediyoruz, iyi uygulamaları dinliyoruz. Bunun yanı sıra bir de astroloji var.

–    İş ve astrolojiyi bir araya getirme konusunda önemli bir çalışma ve bir sentez var değil mi?

- 2003 yılında astroloji öğrenmeye başladım. Üç sene kursa gittim. Hatta o zaman yakın çevrem dahil olmak üzere 'sen endüstri mühendisisin ne işin var astroloji ile' dediler. 2011 yılında Kepler College'da Business and Financial Astroloji (İş Astrolojisi) programını en iyi dereceyle bitirdim. Bu noktada şöyle düşündüm: Ben, zaten kurumsal hayatı biliyorum diye yola çıktım. Astrolojide branşlaşma kısmına gelince de kendi yoğun deneyimim olan iş hayatı dalında ikisini bütünleştirmeye çalıştım. 2011 ve 2013 yıllarında Astro Ajanda yayınladım. Bunun yanısıra Astroloji Okulu'nda Öner Döşer ile birlikte, Burçlar Hakkında Her Şey diye bir kitap çıkardık. O kitapta, iş ve kurumsal konularda ben katkıda bulundum.

Bu dönemde tutulmalar en çok finans ve bankacılık sektörünü etkileyecek. Tüm dünyada bu kuruluşların çok dikkatli ve disiplinli olmaları gerekecek. Bir de tüm dünyada vergi oranları azalacak. Ama en önemlisi toprak. Tarımda teknoloji konusu ilk sırayı alacak.

“DİJİTAL PARA ÖYLE YA DA BÖYLE UZUN DÖNEMLİ HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”

- Öncelikle dünya ekonomisinin durumuna astrolojik açıdan genel bir bakalım. Tutulmalar, kavuşumlar yakın gelecekte neler var ekonomi haritamızda? Sonra detaylandırırız...

- 2021 yılı başından itibaren, hatta geçen yılın sonundan başlayarak söylediğimiz bir çok şey derin bir şekilde gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesi, ciddi şekilde dijitalleşme ve kripto paraların günlük hayatımıza girmesi konusu... Çünkü Jüpiter ve Satürn ikisi de Kova burcunda olduğu için, dijital para öyle ya da böyle uzun dönemli hayatımızın bir parçası olacak, yerleşecek, mevzuatları için çalışılacak. Özellikle 2022'de bu konuda daha net şekilde mevzuatı oluşacak.

Kasım 2021 sonrasındaki 1,5 yıl boyunca tutulmalar sektörler üzerinde etki edecek. (Bilindiği gibi tutulmalar çok etkili ve o dönemin temasını bize veriyor.) Bunların başında toprakla ilgili konular öne çıkacak. Tarım ve toprakta bir şeyler yetiştirmek öne çıkacak. Bunun yanı sıra arsa, arazi ve gayrimenkul fiyatları tüm dünyada ve ülkemizde çok artacak.

Bir diğer konu Güzel Sanatlar. Bilindiği gibi sanat değeri olan birçok şeyin dijital olarak satın alınması başladı, NFT'ler sanat dünyasında yer alıyor. 2022'de özellikle bunlar çok hızlı yayılacak ve tüm dünyada güzel sanatlarda büyük bir değişim olacak. Herkes sanatçı olacak, bugün nasıl herkes sosyal medyada, internette bir tür içerik üretiyor, önümüzdeki yılda da herkes sanat üretmeye başlayacak.

Sizin sitenizin de ana konusuyla ilgili olan önemli bir durum var. Bu dönemde tutulmalar en çok finans ve bankacılık sektörünü etkileyecek. Tüm dünyada bu kuruluşların çok dikkatli ve disiplinli olmaları gerekecek. Bir de tüm dünyada vergi oranları azalacak.

Ama en önemlisi toprak. Tarımda teknoloji konusu ilk sırayı alacak. Bu nedenle ben gençlere şu anda hiç popüler olmayan ziraat mühendisliğini tavsiye ediyorum. Sulama başta olmak üzere tarımda gelişecek teknolojiler hayatımıza çok etkili olarak girecek.

“NAKİT PARA UYGULAMASININ TAMAMEN BİTECEĞİ ŞİMDİDEN GÖRÜNÜYOR”

- Biraz da yatırımcı açısından detaylı bakarsak, nasıl bir ikinci altı ay var 2021'de ve önümüzdeki yıl altın, gümüş, döviz için bir öngörü var mı astrolojik olarak?

- Bu konuda bütün dünya olarak bakmakta fayda var. Türkiye özelinde bakınca çok göreceli bir durum ortaya çıkıyor çünkü altın dolardan da etkilenebiliyor. Ama dünya genelinde, geride bıraktığımız Temmuz ayında başlayan altındaki artış biraz daha sürecek. Ama genelde uzun vadeye baktığımız zaman gümüşün değerinin bütün dünyada artacağını, dijital paranın ön plana çıkacağını öngörebiliyoruz. Dijital dünyayı temsil eden Kova burcunda, ekonomiyi gösteren Satürn'ün, Jüpiter'le bir araya gelmesi dijital paraların bu dönemde disiplin altına alınacağını gösteriyor. Altın standartı bozulacak ve Amerikan dolarının altına endeksli olması konusu ciddi şekilde sarsılacak gibi gözüküyor. Bu konuda büyük bir değişim var. 2023'te Plüton da Kova burcuna geçtikten sonra, dijital paralar konusu iyiden iyiye öne çıkacak. Örneğin İsveç artık dijital para kullanımını öne çıkaracağını açıkladı. Bu sadece kripto paralar açısından değil, elimizde tuttuğumuz banknotların yok olması anlamına da geliyor. Nakit para uygulamasının tamamen biteceği şimdiden görünüyor. Plüton'un burç değiştirmesiyle birlikte bu çok daha net olarak karşımıza çıkacak.

Bu yıl içinde kripto paralarla ilgili ciddi gelişmeler ve üç aylık bir yükseliş öngörüsü söz konusu. Daha sonra ise işin mevzuatı devreye girecek, herkes alıp satamayacak, usulüne uygun yapılması konusu önem kazanacak. Böylece bu işin ekonominin içine daha düzgün girdiğini göreceğiz.

“DAHA FAZLA EŞİTLİK, DÜNYAYA HER ŞEYİN AYNI ANDA YAYILMASI VE ÇOK BÜYÜK DE BİR İNSANLIK DEVRİMİ...”

- Aynı konunun devamı olarak, dijitalleşmenin geleceği, kripto paralar için yıldızlara bakınca öngörebildiğimiz konular neler?

- Bu yıl içinde Ağustos'tan başlayarak Eylül ve Ekim'i de içine alacak şekilde, kripto paralarla ilgili ciddi gelişmeler ve üç aylık bir yükseliş öngörüsü söz konusu. Daha sonra ise işin mevzuatı devreye girecek, herkes alıp satamayacak, usulüne uygun yapılması konusu önem kazanacak. Böylece bu işin ekonominin içine daha düzgün girdiğini göreceğiz. Bu durumun farklı bir etkisi de söz konusu. 2023'te Pluton Kova burcuna girdikten sonra devletlerin gücü ve değeri düşecek. Uluslararası düzeyde para alışverişi yapılınca, devletlerinde kendilerine özel paraları olmadığı zaman, insanlar ister istemez, ekonomik olarak devletlerin gücünü ve kapsayıcılığını sorgulayacak. Tekrar edersek Pluton Kova burcuna girdiğinde, daha fazla eşitlik, dünyaya her şeyin aynı anda yayılması ve çok büyük de bir insanlık devrimi görülüyor.

“2022 DAHA RAHAT, DAHA BOLLUK BEREKET DOLU”

- Bir şeylerin yayılması deyince insanın aklına ister istemez Kovid-19 geliyor. Bu hastalığı 2021 yılı içinde aniden biteceği şeklinde yorumlar var. Pandeminin geleceği astrolojik olarak nasıl görülüyor?

- Hiçbir zaman 2020 kadar kuvvetli olmayacak, böyle sönümlenerek azalacak. Pandemi 2020'nin başında çok önemli gezegenlerin kavuşumu ile başladı. Bir döngü başladı, bu uzunca bir zaman sıfırlanmıyor, en azından 10 sene kadar.  Bu döngü insanlık olarak bir kaç şeyi içselleştirmemizi sağlayacak. Bir tanesi yalnızlık, yalnız kalabilmek, yalnız çalışabilmek. Daha mesafeli, daha uzak olabilmek. Bir diğeri de eğlence sektörünün çok uzun zaman toparlanamaması nedeniyle eğlencelerden uzak kalmak. Bütün dünyada, ekonomi de -Plüton'un Oğlak burcunda son derecelerde olmasıyla da- ciddi bir kısıtlamaya girecek. Para ve kaynaklarla ilgili bir baskı da var. Ama 2022 daha rahat, daha bolluk bereket dolu, çünkü tutulmalar Uranüs Boğa burcunda ve Kuzey Ay Düğümü'nde olduğu için dünyaya toprakla alakalı bir bolluk bereket getiriyor. Bu anlamada güzel bir beklenti söz konusu... Pandemi ile bağlantılı konular ise, bir 10 sene daha yok olmayacak ama yavaşlayacak. Hiçbir zaman 2020 kadar zor olmayacak ama 2019'daki kadar da rahat olamayacağız önümüzdeki 10 yıl... Bunun nedeni sadece pandemi değil belki, uluslararası seyahatler güçleşecek, devlet duvarlarının yükseldiğini göreceğiz. Çok kolay geçişler olmayabilir, herkes kendini korumaya çalışacak. Bu sadece salgınla ilgili değil dünya ekonomik olarak da şekilleniyor. Herkes tarım başta olmak üzere farklı pozisyonlar alacak.

Boğa ve Balık birbirlerine destek olan toprak-su burçları, birbirlerine 60 derecelik bir açıları var. Bu da 2022'de tarımla ilgili suyun doğru kullanılması insanlığa çok iyi bir fırsat sunuyor. Biz bunu doğru kullanırsak, daha sonrasında iyi şeyler yapabiliriz. Özellikle daha önce de söylediğim gibi, tarımda teknoloji, suyu damıtma, önümüzdeki yılın önemli konuları olacak, buna yönelmekte fayda var.

“TARIMDA TEKNOLOJİ, SUYU DAMITMA, ÖNÜMÜZDEKİ YILIN ÖNEMLİ KONULARI OLACAK”

- Tarım ve toprak konuştuk oldukça fazla. Olumlu da gelişmeler söz konusu. Peki, iklim değişimi, su ve çevre konularında astrolojik haritalarda ülkemiz ve dünya açısında ne veriler var?

- Neptün ve Jüpiter'in 2022'nin başında Mart ayında Balık burcunda bir kavuşumu var. İkisi de bu burçta yücelen ve yönetici olan gezegenler. Bu anlamda Mart 2022 dünya için çok önemli. Çok olumlu tarafları var. Ancak bu soru bağlamında buzdağlarının erimeye başlaması, çözülmesi, suyun aşırı derecede etrafa yayılması gibi durumlar söz konusu. Suyun aşırılığı ve engellenememesi ile ilgili coğrafi hareketler olacak gibi öngörülüyor. Belki biz bunu Mart 2022'de görmeyeceğiz, buzdağının altında olan kırılmayı belki biz bir kaç ay sonra duymuş olacağız ama o tarihlerde okyanuslarla ilgili sularla ilgili hareketler olacak.

Fakat şöyle bir tarafı da var. Boğa ve Balık birbirlerine destek olan toprak-su burçları, birbirlerine 60 derecelik bir açıları var. Bu da 2022'de tarımla ilgili suyun doğru kullanılması insanlığa çok iyi bir fırsat sunuyor. Biz bunu doğru kullanırsak, daha sonrasında iyi şeyler yapabiliriz. Özellikle daha önce de söylediğim gibi, tarımda teknoloji, suyu damıtma, önümüzdeki yılın önemli konuları olacak, buna yönelmekte fayda var. Doğal bir kıtlık öngörülmüyor, ancak suni şekilde kıtlık bilinci oluşturma söz konusu olabilir. Devletler kendilerini koruma amaçlarıyla, 'yiyeceğimiz yetmiyor' fikrini ortaya atabilirler.

Ancak 2022'yi tarımda fırsatlar ve girişim imkanı olarak değerlendirmekte yarar var...

“VAR OLAN ÇÖZÜMLER İNSANLIĞIN İHTİYACINI KARŞILAMIYOR”

- Son olarak başka hangi sektörlerde önemli gelişmeler söz konusu?

- Bu yılın Kasım ayından başlayarak 2022'de sigorta sektörü büyümeye ve güçlenmeye başlıyor. Orada da teknoloji bağlantılı konular öne çıkacak. Bu Insurtech denilen Startup'ların hem ülkemizde hem de dünyada çok değer kazandığını göreceğiz. Sigorta sektöründe yeni enstrümanlar, yeni uygulamalar çok öne çıkıyor. Bu sektör büyük bir gelişme içinde olacak.

Ruh sağlığına dönük çalışmalar da, ilgi odağı haline dönüşecek bir başka konu. İhtiyacın çok büyüdüğünü biliyoruz ama çok yeni teknikler de 2022'de önümüze gelecek. Var olan çözümler insanlığın ihtiyacını karşılamıyor. Bu alanda büyük bir değişim yaratmak lazım. Bu gelişmeleri de özellikle sosyal psikoloji alanında önümüzdeki yıl göreceğiz. Değişik grupların iyileştirilmesi, şifalanması ile ilgili yeni teknikler söz konusu olacak. Biz Neptün'ün keşfinden bu yana 1850'lerden beri süregelen modern psikoloji tekniklerini kullanmaya çalışıyoruz. Bunlar da yetersiz kalıyor. Dolayısıyla Neptün ve Jüpiter'in balık burcunda olması suyla şifa, müzikle şifa, sanatla şifa konularını da çok coşturacak gelecek yıl.

“YATIRIMCI İÇİN İLK TERCİH TOPRAK VE GAYRİMENKUL OLMALI, İKİNCİSİ İSE GÜMÜŞ”

- Dünyada böylesine tarihi gelişmeler olurken, sokaktaki insan yatırım olarak ne düşünmeli?

- Küçük yatırımcı için ilk tercih toprak ve gayrimenkul olmalı. İkincisi ise gümüş. Zaten gümüş eski zamanlarda da çok değerliydi. Ancak önce dolara altın standardı getirilmesi, 1969 yılında, Nixon döneminde de altının dünya standardına dolayısıyla doların dünya standardına dönüştürülmesi gümüşü değerinden uzaklaştırdı.

Astrologlarca ekonominin göstergesi sayılan Satürn'ü, star (yıldız) ve Dünya Bankası birimi STR ile bağlantılıyabiliriz. Bu dönemde de Satürn ile ilgili önemli değişimler söz konusu, bu nedenle dünyada her türlü standardın değişebileceğini söyleyebiliriz.

Buradan yola çıkarak küçük yatırımcıya sepet yapmasını önermek en doğrusu...

Fatih Savaş: Kurbanı ehil olanlar kesmeli

Cisco Genel Müdürü Duru: Türkiye, dijital dünyada çok ileride

Gürhan Çam: Dijital bankacılıkta dünya birincisiyiz

Ali Yüce: Çip krizi 100 milyar dolara mal olabilir

Haluk Levent: Pandemi mağduru sanatçılar için seferber olduk

Türk futbolunun en önemli derdi menajer ücretleri ve yüksek maaşlar

Dr. Cem Kınay: Turizmin acil reçetesi aşı oranının artması

30 yıllık 'Escort Teknoloji' tecrübesi yeni bir dünya için gençlere rehber oluyor

'Altın kahini' Sağman'dan portföy uyarısı: Varlık dağılımı önemli!

Dünya boya devi Jotun'da zirveyi Türkler yönetiyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www26 Temmuz 2021 17:20

    Gelecekten haber verme imkanı varsa sığınmacıların ülkemize etkisi de söyleseydiniz. Zira bu gidişle ülkem sığınmacı cenneti olacak ve vatanımda yabancı durumuna düşeceğimden  korkuyorum