BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinlerce kutu "kırmızı reçeteli ilaç" gümrüğe takıldı----

Binlerce kutu "kırmızı reçeteli ilaç" gümrüğe takıldı

Binlerce kutu kırmızı reçeteli ilaç gümrüğe takıldı
28 Haziran 2021 - 11:51 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışına çıkarılmak istenen 20 bin "kutu kırmızı reçeteli" ilaç ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün çalışmaları sonucu yapılan analizde gümrük kapısına gelen bir tır riskli olarak değerlendirildi.

Bunun üzerine x-ray taramasına sevk edilen şüpheli tır, ardından arama hangarında detaylı olarak kontrol edildi.

Tekstil eşyalarının arasındaki kolilerde bulundu

Yapılan kontrollerde, taşınan yüke ilişkin gümrük idaresine verilen beyanda yer almayan, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarılmak istenen, tekstil eşyasının arasında gizlenmiş koliler içerisinde ilaç kutuları bulunduğu saptandı.

Detaylı araştırmada, 5'er adetlik ampuller halinde ambalajlanan ilaçların uyuşturucu etkisinin bulunduğu ve Türkiye’de "kırmızı reçete" ile satıldığı tespit edildi.

Ele geçirilen 20 bin kutu ilacın piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon lira olduğu belirlenirken, olaya ilişkin yürütülen soruşturmaya Hopa Cumhuriyet Savcılığı nezdinde devam ediliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe28 Haziran 2021 21:47

    Yaaa sorma hep bu eski iktidarlar hic iyi yonetemedi sizin gibi ekonomiden anlayan liderler etrafinda olsaydo yonetim ahh agh Ya eski iktidar kimdi yaa mahvetmis ulkeyi degilmi

  • Halkbank28 Haziran 2021 16:17

    Sayın Elvan, özbal bile günlerdir tavan yapıyor. Borsada her gün tavan yapan hisseler var. Sizin elinize gecen kamuda olan banka hisseleri ne zaman toplayacak. Neden tedbir yok. Açığa satışa ve maniplasyona izin veriliyor. Kaç yıldır bu yatırımcıların durumlarını düzelten hicbir hareket yok. Yeter ama artık. Usandık.