BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinlerce kişi Taksim’e aktı----

Binlerce kişi Taksim’e aktı

Binlerce kişi Taksim’e aktı
05 Haziran 2013 - 13:43 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde iş bırakan sendikalar, Gezi Parkı’nda buluştu. Taksim’de tam bir şenlik havası hakim


KESK'in başını çektiği ve dün başladığı iş bırakma eylemine bugün DİSK, TTB ile TMMOB da katıldı. Öğretmen, doktor, işçi, mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 850 bin üyeli dört örgüt, doğaya, yaşama, emeğe ve Gezi Parkı’na sahip çıkmak için meydanlara indi. İstanbul'da binlerce protestocu Şişli’den ve Unkapanı üzerinden Taksim Meydanı'na geldi. Öte yandan Ankara, Antalya, İzmir, İzmit, Çanakkale, Bursa, Kilis’te de yürüyüş ve iş bırakma eylemleri yapıldı.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), "Güvenli İstihdam, Ücret Garantisi" sloganıyla Taksim'e yürüdü. Unkapanı'ndaki SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, 'AKP Diktatörlüğü’ne Karşı Yürüyoruz’ pankartı ile bir protesto gösterisi düzenledi. Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nin önünden başlayan ve Taksim’e 13.00’de yürüyüşe geçen topluluğa Tabipler Odası da destek verdi.





“EYLEMCİLER SİYASİ İKTİDARA DERS VERDİ”
Kani Beko, Taksim Gezi Parkı'nda, eylemcilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu meydanda mücadele eden, direnen arkadaşlar, siyasi iktidarını baskı ve otoriteyle bütünleştirenlere, devleti AK Partilileştirenlere, halka adaletsizliği ve sefaleti reva görenlere büyük bir ders verdiniz. Sizleri kutluyorum" dedi.
DİSK yöneticileri ve üyeleri, Kazancı Yokuşundaki anıta karanfil koyup saygı duruşunda bulunduktan sora, gezi parkına yürüdüler. Burada sendika adına açıklama yapan Genel Başkan Kani Beko, "Sevgili basın mensupları ve mücadele arkadaşlarım, 10 gündür durmadan dinlenmeden AK Parti faşizmine ve düzene karşı yiğitçe direnen, özgürlüklerini savunan kardeşlerimi DİSK adına selamlıyorum" diye konuştu.
Eylemcilerin siyasi iktidara bir ders verdiğini söyleyen Beko, "Bu meydanda mücadele eden, direnen arkadaşlar, siyasi iktidarını baskı ve otoriteyle bütünleştirenlere, devleti AK Partilileştirenlere, halka adaletsizliği ve sefaleti reva görenlere büyük bir ders verdiniz. Sizleri kutluyorum. Siz mücadele edenler, Başbakanın istediği gibi dizlerimizin üzerinde kölece yaşamaya değil, ağaçlar gibi ayakta ölmeye razı olduğumuzu ispatladınız ve herkese öğrettiniz" dedi.
Taksim'deki direnişin dünyayı umutlandırdığını vurgulayan Kani Beko konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:
"Sevgili direnişçi kardeşlerim, sizlerin burada haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı, özgürlükleri savunan direnişinizin her saniyesi dünyaya büyük bir umut ve kazanımdır. Dünyayı güzelleştirecek olanlar sizler gibi düzene boyun eğmeyen özgür insanlardır. Değerli direnişçi kardeşlerim, 10 gündür buradaki görkemli ve büyük buluşmanın, bu güzelliklerin büyük bedelleri oldu, 2 arkadaşımızı toprağa verdik. Hatay'da Abdullah Cömert ve İstanbul'da Mehmet Ayvalıtaş kardeşlerimizi sonsuzluğa uğurladık. Son olarak buradaki kardeşlerimin yanı sıra Türkiye'deki tüm alanları Taksim alanına çeviren ve AK Parti diktatörlüğüne direnen arkadaşlarımıza selam gönderiyorum."
ULUSLARARASI GIDA İŞÇİLERİ SENDİKALARI FEDERASYONU’NDAN “GEZİ DİRENİŞİ”NE DESTEK
Uluslararası Gıda İşçi Sendikaları Federasyonu (IUF) Genel Sekreteri Ron Oswald, Türkiye’de günlerdir devam etmekte olan demokrasi ve hakların korunması mücadelesine destek verdiklerini bildirdi.
IUS Genel Sekreteri Oswald, Tekgıda-İş Sendikası’na gönderdiği yazılı mesaj ile “Gezi direnişi”ne destek verdiklerini bildirdi. Oswald mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili kardeşler;
Bizler, son günlerde Türkiye’de demokrasi ve hakların korunması ve güçlendirilmesi için binlerce Türk vatandaşının sokaklarda yaptıkları çağrılara ilişkin olayları yakından takip etmekteyiz.
IUF, Türkiye’de her alanda sosyal protesto hareketini genişleten kesimler, sendika üyeleri ve siz kardeşlerimizle omuz omuza kararlı bir şekilde durmaktadır.
Önemli bireysel risklere katlanmak, büyük bir kararlılık göstermek ve acımasız otoriter güçlere karşı haklarını savunmak için Türk halkının gördükleri zulüm karşısındaki gösterdiği cesaretten ötürü destek ve işbirliği içerisinde bulunduğumuzu belirtmek isteriz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)