BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBinlerce borsacı için önemli hamle----

Binlerce borsacı için önemli hamle

Binlerce borsacı için önemli hamle
18 Mart 2015 - 10:19 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası Kanunu'nda yalan haber yazan ve söylenti çıkaranlara ilişkin düzenleme getirildi

Sermaye piyasalarıyla ilgili doğru olmayan haber ve söylenti çıkaranlara hapis cezası verilmesi için doğrudan menfaat koşulu geldi. Bir kişinin böyle bir suç kapsamında hapis cezasıyla yargılanabilmesi için, yalan bilgiden doğrudan menfaat sağlaması ve bunun ispat edilmesi gerekecek.

DOLAYLI MENFAAT ŞARTI KALKTI

Hürriyet'in haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer alan torba yasa teklifinde, sermaye piyasalarıyla ilgili olarak yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren veya rapor hazırlayanlar veya yayanlar için hapis cezası verilmesi “kendisine veya bir başkasına doğrudan veya dolaylı menfaat sağlama” şartına bağlanıyordu. Dün verilen önergeyle ise, dolaylı menfaat şartı kaldırıldı ve “menfaat sağlanması” kaydıyla böyle bir suçlama yapılabileceği öngörüldü.

TAKİP EDEMİYORUZ

Tartışmalara neden olan maddeyle ilgili olarak komisyona bilgi veren Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, “Bu konu 2 yıldır gündemimizde. 2013’ten bu yana 14 kez suç duyurusunda bulunduk. Bir daraltma yapmazsak, hepimizin mailleri taransa birkaç kez suç duyurusunda bulunmamız gerekecek” dedi. Yeni düzenlemenin nasıl işleyeceğini de anlatan Ertaş, “Kim haber yapmış? Somut habere bakılacak, öncesinde sonrasında sermaye piyasalarında alım yapıp yapmadığı belirlenecek” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)