BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBinbaşgil'den Citi açıklaması----

Binbaşgil'den Citi açıklaması

Binbaşgil'den Citi açıklaması
13 Mart 2015 - 12:27 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Citibank'ın hisse satışının şirketin stratejik planları dahilinde gerçekleştiğini söyledi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci oturumunda ‘Liderin Global Ajandası’ ele alındı. Moderatörlüğünü Boyner Gruptan Ümit Boyner’in yaptığı oturuma konuşmacı olarak Sabancı Holding’den Haluk Dinçer, IMF’den İbrahim Çanakçı, Doğan Holding’den Begümhan Doğan Faralyalı, Ashmore Group’tan Mark Coombs, Vodafone Türkiye’den Gökhan Öğüt ve Akbank’tan ise Hakan Binbaşgil katıldı. 

CITIBANK İLE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Binbaşgil, elindeki Akbank hisselerinin kalanını satan Citibank ile konuştu ve şöyle dedi:

"Citibank ile Akbank'ın ilişkileri her zaman iyiydi. Citibank ile işbirliğimiz devam edecek. Citibank'ın Türkiye'ye olumsuz bakışı bulunmuyor. Citibank Türkiye'ye son derece inanıyor. Kendi stratejileri gereği hisse satışı gerçekleştirdi. Kendi öz kaynaklarını, sermaye yapısını daha farklı şekilde yönetme, stratejik plandan kaynaklanan bir şey. Akbank ile ilgili bir şey yok. Diğer bankalarda da böyle bir şey. Türkiye, yabancıların bankacılık sektörüne güvendiği bir ülkedir."

TÜRKİYE BANKACILIK SEKTÖRÜ

Binbaşgil, Türkiye'nin başarılı sektörlerinden bankacılığın bu başarıyı devam ettirmesi, sürdürülebilir bir başarıya imza atması gerektiğini belirtti. Akbank GM, "Bankacılık sektörünün sürdürebilir kârlılık yaratması lazım. Bir bankanın kârı ne kadar yüksek olursa, kredi büyümesi de o kadar olur" dedi.

KUR YORUMU

Binbaşgil, kurdaki gelişmeleri değerlendirdi. Akbank Genel Müdürü, "Yaşanan gelişmeler aslında sadece Türkiye'ye özgü değil. Bugün her yerde benzer şeyler yaşanıyor. Hiçbir ülke dünyadaki gelişmelerden kendini uzak tutamıyor. Şu anda inanılmaz bir volatilite var. En güzel örneklerinden biri Dolar/Euro. Bunları normal diye düşünmek gerekir diye düşünüyorum. Makro olarak baktığımızda Türkiye ekonomisine, iyi verilerimiz var.

Bankacılık sektörünün sağlam ve iyi yapısı var. Bunlar Türkiye'yi öne çıkaran yapılar" dedi. "Bizim yumuşak karnımız yok mu var, bu da cari açık ama bu da petroldeki fiyat düşüşüyle iyiye gidiyor" diye Binbaşgil, yapısal reformlara vurgu yaptı. Binbaşgil, "25 adımlık listenin yer aldığı yapısal reformalar hayata geçirilmeli" dedi. Binbaşgil, volatil ortamda Türkiye'de Türk Lirası'nın dolar karşısındaki hareketini normal bulduğunu söyledi.

MERKEZ BANKASI YORUMU

Binbaşgil Merkez Bankası'nın adımlarıyla ilgili de konuştu. Binbaşgil, Merkez Bankası'nın her zaman doğru adımlar attığını, bugüne kadar hep böyle düşündüklerini ifade etti.

FED BEKLENTİSİ

Binbaşgil, ABD Merkez Bankası'nın gelecek hafta gerçekleşecek toplantısı için de konuştu. Binbaşgil, "Fed'in yılın ikinci yarısında faizleri artırması bekleniyor. İşte orada da tabi muhtemelen Fed istatistiklere baka baka gidecektir, kendi ekonomisindeki hareketi de durdurmak istemeyecektir" dedi.

MERKEZ BANKASI NE YAPMALI?

Akbank GM, bu süreçte Merkez Bankası'nın dünyadaki verileri takip edeceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE TASARRUF ORANLARI ARTMALI

Binbaşgil, büyümede öne geçmek için Türkiye'de tasarruf oranlarının artması gerektiğini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)