BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBinance'te neler oluyor?----

Binance'te neler oluyor?

Binance'te neler oluyor?
16 Temmuz 2021 - 16:16 www.finansgundem.com

Son dönemde kripto para piyasalarında durgunluk izlenirken, en büyük kripto para borsalarından olan Binance de farklı ülkelerde düzenleyici kurumların hedefinde yer alıyor.

Kripto para piyasalarında son dönemde izlenen negatif görünüme ek olarak, dünya çapında milyonlarca üyesi bulunan kripto paranın borsası Binance ile ilgili yaşananlar yeni endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

Son aylarda farklı ülkelerdeki piyasa düzenleyici kurumlar tarafından hedef alınan Binance, son olarak birkaç ay önce çıkardığı hisse senedine dayalı token satışlarını durdurdu.

Apple, Tesla ve Coinbase gibi şirketlerin tokenize edilmiş halini Nisan ayında çıkaran Binance, şöyle bir açıklama yapmıştı:

Hisse senedi tokenleri için desteğimizi sonlandırıyoruz ve odağımızı diğer ürünlere kaydırıyoruz.

İTALYA VE İNGİLTERE

Binance son günlerde İtalya ve İngiltere’den gelen yasaklama ve lisans haberleriyle gündeme gelmişti. İngiltere'deki Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), dünyanın en büyük kripto para Borsası olan Binance'i yasakladığını duyurmuştu.

FCA aynı zamanda Binance internet sitesi ile ilgili bir uyarı yayımlayarak insanları kripto varlıklardan yüksek kazanç elde edebileceklerini öne süren reklamlara karşı dikkatli olmaya çağırmıştı.

İtalya’nın mali düzenleme kurumu CONSOB, Binance’ın ülkede yatırım hizmeti sunmak için yetkisi olmadığını açıkladı. “İnternet sitelerinin bir kısmı ingilizce olsa bile Binance grubuna ait şirketler İtalya’da yatırım hizmeti sağlama yetkisine sahip değil” diyen kurum, tasarruf sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

ABD DE SORUŞTURMA AÇMIŞTI

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi de Mayıs ayında Binance'e soruşturma açtı. Bloomberg'e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer Binance'ın operasyonları konusunda bilgi sahibi olan kişilerden bilgi istemişti.

Cayman Adaları'nda kurulan Binance'ın Singapur'da bir ofisi bulunuyor. Borsanın belirli tek bir merkez ofisi yok.

HANGİ ÜLKELER YASAKLADI?

Binance'in yasaklandığı ilk ülke İtalya değil. Kripto para borası daha önce Tayland, Japonya, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada ve Çin tarafından yasaklanmıştı.

Binance, hisse token işlemlerini durdurdu

Binance’a bir darbe de İtalya’dan

Çin'de yeni kripto para düzenlemesi: Binance yasaklandı

Bir İngiliz bankası daha Binance’ı engelliyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zarar ziyan17 Temmuz 2021 00:18

    Piyasanın kaymağını sen değil, bizim borsalarımız (Amerika,İngiliz,alman italyan, çin borsaları yemeli...) Demek istiyorlar, işin özeti...