BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance'e Avrupa'dan yeşil ışık----

Binance'e Avrupa'dan yeşil ışık

Binance'e Avrupa'dan yeşil ışık
05 Mayıs 2022 - 16:21 www.finansgundem.com

Kripto para altyapı sağlayıcısı Binance, Fransa’da ‘Avrupa Dijital Varlık Hizmetleri Sağlayıcısı’ (DASP) onayını alarak, bir ilki gerçekleştirdi.

Binance, Fransa’da ‘Dijital Varlık Hizmetleri Sağlayıcısı’ onayını alarak ülkede tescillenen ilk global kripto para borsası oldu.

Fransa’da finans piyasalarının düzenleyici kurumu AMF (Autorité des Marchés Financiers) tarafından verilen lisans, bankacılık sistemini denetleyen bağımsız otorite ACPR (Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution) tarafından da onaylandı.

Dünya'da yer alan habere göre, Fransa’da yasal olarak faaliyet gösterme iznine sahip olan Binance, düzenleyici onayı DASP kaydı ile birlikte ülkede dijital varlıkları elinde tutabilme, alım, satım ve takasını etkinleştirebilme ve onlar için bir ticaret platformu çalıştırabilme imkanına sahip oldu. Binance şu anda Fransız borsa gözlemcisi AMF tarafından kayıtlı bir dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak listeleniyor.

Binance CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao (CZ), "Etkili düzenlemeler kripto paranın yaygın şekilde benimsenmesi için esastır. Fransız DVHS ve AML/CFT düzenlemeleri, kara paranın aklanması ile mücadelenin yanı sıra Fransa’da düzenleme altına girebilmek için gereken yüksek standartları ortaya koyuyor. Binance’e tüm başvuru süreci boyunca rehberlik eden ve yenilikçiliğe kendini adamış AMF ve ACPR’a minnettarız. Binance, ilk günden bu yana her daim kullanıcıyı birinci öncelik edindi. Bugün ise, kripto topluluğu Fransa’da resmen tanınan bir DVHS haline gelen Binance Fransa ile bize daha da güvenebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Binance'den Rus işlemlerine sınırlama

 

Yaptırım kervanına Binance da katıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)