BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBinance'e 9 milyon dolarlık para aklama suçlaması----

Binance'e 9 milyon dolarlık para aklama suçlaması

Binance'e 9 milyon dolarlık para aklama suçlaması
15 Eylül 2020 - 18:46 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Fisco'nun temsilcileri Binance'i 9 milyon dolarlık kripto paranın aklanmasına yardımcı olmak ile suçluyor

Binance’in hafif olmasıyla ünlü Müşterini Tanı (KYC) gerekleri, 2018'de siber saldırıya uğrayan Japon kripto para borsası Zaif'in şimdiki sahipleri tarafından hedef alınıyor.

Davacılar, borsanın zayıf KYC gerekleri ve yüksek günlük çekim limitinin kendilerinden çalınan 60 milyon doların aklanmasını kolaylaştırdığını iddia ediyor. Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde açılan davayı, borsayı siber saldırıdan kısa bir süre sonra satın alan kripto para borsası Fisco'nun temsilcileri başlattı.

Fisco, Binance'i 9 milyon dolarlık kripto paranın aklanmasına yardımcı olmak ile suçluyor ve iddia edilen kayıpların tazmin edilmesini talep ediyor. Davacılar, Binance'in blockchain'in takip edilebilir yapısı nedeniyle çalıntı varlıkları tespit edip durdurabilecek güce sahip olduğunu iddia ediyor.

Dava belgelerinin önemli bir kısmında, dünya genelinde dağıtık bir ekibe sahip olan ve vergi cenneti ülkede muhtemelen meşru olarak var olan Binance aleyhine dava açmak için Kuzey Kaliforniya'nın neden en uygun yer olduğu açıklanıyor.

İlk argüman, Binance'in Amazon Web Hizmetleri kullanması nedeniyle sunucularının Kaliforniya'da yer alması oldu. Bir diğer argümana göre ise Binance, soğuk depolama için Kaliforniya merkezli saklama hizmetlerini kullanıyor. İddianın baz aldığı raporlara göre Binance'in satın aldığı Swipe, Coinbase ve BitGo'yu kullanırken, Binance'in yalnızca yatırımcısı olduğu FTX de Coinbase kullanıyor. Binance'in kendisi tarafından hangi hizmetin kullanıldığı ise belirtilmiyor.

Son olarak borsanın San Francisco'da iş ilanları yayınlaması ve çoğu Binance'e ait bir şirket olan Trust Wallet'ta olsa da, çalışanları olması sebep gösterildi.

Pek de sağlam temellere oturtulmamış bu argümanların mahkemeyi ikna edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Binance, hareketsiz kılmanın zor olmasıyla bilinen bir şirket, dava açmak da aynı derecede zor olacaktır.

Fisco, Binance'i para aklamayı kolaylaştırmak ile ilişkili çeşitli suçlar ile suçluyor ve Binance tarafından aklandığı iddia edilen 1.457 Bitcoin'in (BTC) geri verilmesini, buna ek olarak cezai tezminat ve avukat masraflarının tazmin edilmesini talep ediyor.

Davacılar, borsayı aynı zamanda "standarttan düşük" para aklamayı önleme uygulamaları nedeniyle adil olmayan bir rekabet içine girmek ile suçluyor.

Binance, yorum talebine bir cevap vermedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)