BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBinance'den 1 milyar dolarlık kripto fonu hamlesi----

Binance'den 1 milyar dolarlık kripto fonu hamlesi

Binance'den 1 milyar dolarlık kripto fonu hamlesi
25 Kasım 2022 - 14:37 www.finansgundem.com

Binance, FTX çöküşünden sonra kripto endüstrisini ayakta tutmak için 1 milyar dolarlık fonu hayata geçirdi.

Kripto para borsası Binance, endüstri kurtarma fonu için 1 milyar dolar daha ayırdı ve fonun olası boyutunu da 2 milyar doların üzerine çıkardı.

Binance CEO'su Changpeng "CZ" Zhao Twitter'dan yaptığı açıklamayla fonu dünyaya duyurdu. Şirkete ait blog sayfasında fonun ayrıntıları da açıklandı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ilk taahhüdünü gösteren genel cüzdan adresini paylaştı ve “Bunu şeffaf bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Öte yandan Aptos Labs, Jump Crypto, diğer önde gelen kripto şirketleri de Binance'in girişimine katıldı ve fona 50 milyon dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.

Binance’in kendi BUSD stablecoin’inde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir paketle oluşturulan bütçe böylece kripto para piyasası için bir sigorta oluşturacak.

Kurtarma fonu, sıkıntılı kripto varlıklarını satın almak ve sektörü desteklemek için kullanılacak. Kripto piyasası, yılın başından bu yana büyük bir düşüş gördü ve bu da birkaç kripto şirketinin iflas etmesine yol açtı.

150 ŞİRKET BAŞVURU YAPTI

Binance, aracın “bir yatırım fonu olmadığını” ve “kendi hataları olmaksızın önemli, kısa vadeli mali zorluklarla karşı karşıya kalan” şirketleri ve projeleri desteklemeyi amaçladığını aktardı. Zhao daha önce, niyetinin FTX’in çöküşünden kaynaklanan daha fazla “arka arkaya gelen bulaşma etkilerini” önlemek olduğunu söylemişti.

Binance, programın yaklaşık altı ay süreceğini tahmin ettiğini belirtti. Ek fonlara katkıda bulunmak için yatırımcılardan gelen başvuruları kabul ediyor.

Binance, yaklaşık 150 şirketin fondan destek almak için başvurduğunu söyledi.

Binance CEO'su: Kripto'nun kurtarılmaya ihtiyacı yok

 

Binance, FTT'nin yatırım işlemlerini durdurdu!

 

Binance’in Kurucusu Zhao: Finansal çöküş yolda

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)