BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinance Twitter‘ın en büyük finansörlerinden biri olacak----

Binance Twitter‘ın en büyük finansörlerinden biri olacak

Binance Twitter‘ın en büyük finansörlerinden biri olacak
08 Mayıs 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Binance, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması için 500 milyon dolar katkı sağladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın, Elon Musk’ın Twitter’ı alması için 500 milyon dolar ödenek sağladığı açıklandı.

Binance, Tesla CEO’sunun Twitter’ı satın alma teklifini desteklemek için 7 milyar dolarlık finansman taahhüdünün bir parçası olarak 500 milyon dolarlık öz sermaye yatırımı yapmayı planladığını açıkladı.

Bir başka teknoloji Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve risk sermayesi şirketi Sequoia da 7 milyar dolarlık  finansmana destek olan diğer yatırımcılar arasında yer aldı.

Bunun dışında Suudi Kraliyet ailesinden El-Velid bin Talal şu anda, en büyük paya sahip olurken diğer taahhütte bulunan şirketler Kanada merkezli finansman şirketi Brookfield ve Fidelity Management olarak kaydedildi.

 EN BÜYÜK FİNANSÖRLERİNDEN BİRİ OLACAK

Binance CEO'su Changpeng Zhao, konu ile ilgili yaptığı açıklamada fon taahhüdünü davaya küçük bir katkı olarak yorumladı. Anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte Binance, Twitter satın alımında en büyük fon sağlayıcılarından biri olacak.

Binance’in milyarder CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao, kripto Web3 olarak bilinen yeni bir tür internet vizyonuna büyük bir inanç duyarken Musk’ın Twitter’ını Web3’ün önemli bir bileşeni olarak görüyor. Web3 kavramı, pek çok kripto paranın temelini oluşturan teknoloji olan blok zinciri teknolojisini baz alarak inşa edilmiş yeni web deneyimlerini tanımlıyor.

Musk’ın Twitter için tam olarak ne planladığı hala belirsiz olsa da, bir ödeme yöntemi olarak kriptoların kabul edilmesi yönünde getirme planları olduğu düşünülüyor.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan kripto varlık yöneticisi Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein CNBC’ye verdiği demeçte, “Twitter’ın kripto veya diğer yeni teknolojiler dahil olmak üzere büyüyen ekosistemlere hizmet etme açısından daha esnek olabileceği konusunda gerçekten iyiye işaret” diye konuştu.

YARISINI TOPLADI

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bildirimine göre Elon Musk'ın Twitter satın alımı için toplanan özsermaye taahhüdü şimdilik 27,5 milyar dolara ulaştı. Sözcü'nün haberine göre, bu rakam satın alma miktarı olan 43 milyar doların yarısını aşmış durumda.

Twitter çalışanlarını korku sardı

Twitter’ı satın almasının arkasında Trump mı var?

Musk, Twitter'ı ücretli yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)