BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBinance krizinden kripto yatırımcıları nasıl etkilenecek?----

Binance krizinden kripto yatırımcıları nasıl etkilenecek?

Binance krizinden kripto yatırımcıları nasıl etkilenecek?
29 Haziran 2021 - 15:21 www.finansgundem.com

Binance’in İngiltere’deki faaliyetlerinin durdurulması düzenleyici kurumlarla kripto borsaları arasındaki çekişmenin son noktası oldu. Ancak kripto paraların hala FCA tarafından düzenlenmemiş olması soru işaretlerini de ortaya çıkarıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) geçtiğimiz gün tüketicilere yaptığı uyarıda kripto para borsası Binance’in İngiltere’de sermaye piyasalarında düzenlenen herhangi bir aktiviteyi yürütme izni olmadığını açıklamıştı. İngiltere’nin sermaye piyasası yürütme otoritesi dünyanın en popüler kripto para platformlarından biri olan Binance’in İngiltere’de düzenlenmiş piyasa ürünleri sunmasına izin verilmediğini belirtmişti.

Bu açıklamalara rağmen İngilizlerin Binance platformunda kripto para alım satımına hala izin veriliyor. Bu durum Çin merkezli şirketin ülkedeki faaliyetinin hala eskisi gibi devam ettiğini gösteriyor.

Financial News’in haberine göre söz konusu açmazın nedeni Binance gibi dijital varlık işletmelerinin İngiltere’de varlık gösterebilmek için geçici kayıt kapsamında FCA’e kaydolması gerekirken aynı zamanda piyasa düzenleyicisinin kripto para birimlerinin nasıl düzenleyeceğine ilişkin herhangi bir mevzuat belirlememiş olması.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre FCA’in 26 Haziran tarihli bildirisi Binance Group tarafından satın alınan bir İngiltere şirketi olan Binance Markets’a ilişkindi. Söz konusu şirket Binance.com’dan farklı bir kimliğe sahip. Grubun faaliyetlerinin çoğunluğu Kanarya Adaları'ndaki ana grupla birlikte gerçekleşiyor.

FCA açıklamasında, “Binance Markets Limited’ın (BML) şu anda FCA’in önceden yazılı izni olmadan düzenlenmiş herhangi bir faaliyette bulunmalarına izin verilmemektedir. Binance Group'taki başka hiçbir kuruluş, İngiltere’de düzenlenmiş faaliyetleri yürütmek için herhangi bir Birleşik Krallık izni, kaydı veya lisansına sahip değildir" ifadelerine yer veriliyor.

FCA, Binance'in ülkede faaliyet göstermeye devam etmek için, internet sitesindeki kullanıcıların yetki durumu hakkında bilgilendirilmesi de dahil bol miktarda bildirimin gösterilmesi de dahil olmak üzere çeşitli gerekliliklere uymasını talep etti.

Binance Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, “Binance Group, Mayıs 2020'de BML'i satın aldı ve henüz İngiltere'deki işetmelerini başlatmadı veya FCA piyasa düzenleyici izinlerini kullanmadı. Kullanıcılarımızla ilişkimiz herhangi bir şekilde değişmemiştir. Düzenleyicilerle çalışma konusunda işbirlikçi bir yaklaşım benimsiyoruz ve uyumluluk yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberlerin yayılmasıyla birlikte kripto savunucuları ile karşıtları arasındaki tartışmalar derinleşti. FCA’in söz konusu hamlesi kripto para sektörü için önemli bir çatırdama olarak kabul ediliyor.

İngiltere’de önde gelen kripto yatırımcılarından olan kripto para araştırma firması Quantum Economics’in CEO’su Mati Greenspan konuyla ilgili açıklamasında, “Bu yeni bir politikaya rehberlik eden bir açıklama değil bir yaptırım eylemiydi. FCA sadece kayıtlara geçmesi için Binance’in kaldıraçlı ürün sunma lisansının henüz olmadığını açıklıyor” dedi.

Binance daha önce, yakın zamanda Japonya’dan aldığı uyarı da dahil olmak üzere birçok ülkenin sermaye piyasası kurumu tarafından yetkisiz kripto para ticareti yaptığı konusunda uyarıldı. Kripto para borsası düzenleyici kurumlar tarafından ciddi bir sıkıştırmayla karşı karşıya kaldı.

Bununla birlikte FCA’in hamlesi kurumun bu ayın başında yaptığı kripto para birimlerine yönelik uyarılarının da büyük ölçüde dikkate alınmadığını gösterdi. FCA, kripto para birimlerini duyan her 10 kişiden sadece 1'inin düzenleyici kurumun internet sitesindeki tüketici uyarılarından haberdar olduğunu gösteren bir araştırma yayınladı.

İngiltere merkezli hukuk firması Keystone Law’un Ortağı Rabya Anwar, “FCA Binance’e İngiltere’deki düzenlenmiş faaliyetleri derhal durdurmasını emrederek sadece Binance’e değil tüm kripto piyasasına net bir sinyal gönderiyor. Diğer kripto para borsaları ve ilgili piyasa katılımcıları yakından izlemeli, dikkatli hazırlanmalı ve yanılsama altında olmamalıdır. Binance'in tek hedef olması ihtimal dahilde değildir” açıklamasına yer verdi.

Binance’den para çekmeye engel

 

Binance'den 'durdurma' açıklaması

 

Binance İngiltere'de operasyonlarını durduruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)