BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'ın bacanağına kötü haber----

Binali Yıldırım'ın bacanağına kötü haber

Binali Yıldırım'ın bacanağına kötü haber
22 Ocak 2014 - 16:12 www.finansgundem.com

Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar’ın serbest bırakılmasına, soruşturma Savcısı Ali Çelik itiraz etti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ali Çelik’in 2001 yılından bu yana sürdürdüğü Liman İşletmesi’ndeki yolsuzluk soruşturması için geçtiğimiz 7 Ocak’ta İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne operasyon talimatı verdi.

Polis tarafından İzmir merkezli 5 ilde TCDD Liman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 23’ü, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 1 kişi, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İhaleye fesat karıştırmak, irtikap, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet almak ve vermek, gizli olan ihale bilgilerini başkalarıyla paylaşmak’ gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 9’u da savcılıktan serbest bırakılırken, 14’ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İzmir 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan TCDD eski Liman Daire Başkan Yardımcısı Ş.Ç., İzmir Liman İşletme Müdürü T.Y., İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı B.B., Ş.A., N.A., H.B., A.O.Y., B.K., İ.Ç., M.E.S., F.Y., M.A.A., M.T.U. ve iş adamı M.C.B. tutuklandı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Operasyon kapsamında aranan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar ise operasyonun üçüncü günü avukatıyla polise giderek teslim oldu. Cemalettin Haberdar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi. Haberdar’ın adliyeye sevki gecikince diğer şüpheliler gibi 7. Sulh Ceza Mahkemesi’ne değil, nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. ’Rüşvete aracılık etmek’le suçlanan Haberder, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Daha sonra yakalanan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y. de tutuklanınca, tutuklu sayısı 15’e yükseldi.

Olayı soruşturan Kaçakçılık Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik, Cemalettin Haberdar’ın serbest bırakılmasına itiraz etti. Çelik, itirazını bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptı. Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi, hakiminin dosyayı incelediği ve itiraza karşı durumu değerlendirip kararı bugün vermesinin beklendiği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)