BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan kaset itirafı----

Binali Yıldırım'dan kaset itirafı

Binali Yıldırım'dan kaset itirafı
06 Mart 2014 - 10:44 www.finansgundem.com

Yasadışı dinlemeleri gündemine alan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım paralel yapı hakkında konuştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, internette yayınlanan kasetler, paralel yapı ve paralel yargı hakkında açıklamalar yaptı. Yıldırım, TGRT Haber’de moderatörlüğünü Batuhan Yaşar’ın yaptığı programda illegal ses kayıtları ve yasadışı dinlemeleri değerlendirerek, "Benimle ilgili de kasetler çıkabilir" ifadesini kullandı.

Yerel seçim havasının henüz ve hala oluşmadığını belirten Yıldırım, "17 Aralık’la başlayan ulusal gündem yüzünden seçim atmosferine henüz fırsat olmadı. Bundan sonra başka kasetler de çıkabilir. Her şey olabilir. Benimle ilgili de bazı dinlemeler ortaya atılabilir. Başkaları da iftiralar altında bırakılabilir" dedi.

Ortalığın toz duman olduğunu söyleyen Yıldırım, "Artık neyin çıktığı, neyin çıkmadığı, hangisinin gerçek, hangisinin montaj olduğu karmakarışık vaziyette. At izi it izine karıştı" diye konuştu.

"30 MART’TA GERÇEĞİ GÖRECEĞİZ"

İllegal ses kayıtları hakkında yorum yapan Yıldırım, "Vatandaş bunlardan bıkıp usandı. Bu saatten sonra ortaya atılanlara itibar edileceğini düşünmüyorum. Türkiye’nin bir an önce bu faydasız, saçma işlerden kurtulması lazım. Gerçeklere dönmeliyiz. Bütün bunlar, seçimleri etkilemeye yönelik bir oyun, kurgu, tezgah. Gerçekler, seçim. 30 Mart’ta gerçeği göreceğiz" ifadesini kullandı.

’Ekonomiye zarar veriyorlar’ diyen Yıldırım, "Esnafta sıkıntı var, piyasada durgunluk var. Dolardaki ve faizdeki oynamalar, insanları tedbirli olmaya sevk ediyor. Dolayısıyla kimse de yatırım yapmıyor. Herkes beklemeye geçti. Bir ekonomi beklemeye geçti mi o zaman sıkıntı kapıda demektir. Allah’tan bizim kriterlerimiz iyi de sıkıntı yaşamıyoruz" şeklinde konuştu.

"DEVLETLE BİLEK GÜREŞİ OLMAZ"

“Hiç kimse devlet ile bilek güreşine giremez” diyerek paralel yapılanmaya meydan okuyan Yıldırım, "Demokrasilerde böyle bir şey olamaz. Hiç kimse devletle bilek güreşine giremez. Bu kabul edilemez. Milli irade ne derse o olur. Milletin temsil edildiği yer Meclis’tir. Hesabı seçilmiş hükümetler millete verir. Milletin dışında kimse hesap soramaz" dedi.

Yıldırım, HSYK düzenlemesini savunarak, "Biz siyasiler hesap veriyoruz. Ben 11 yıl bakanlık yaptım. Mahkemelerde hesap veriyoruz, Meclis’te hesap veriyoruz, komisyonda hesap veriyoruz, sandıkta hesap veriyoruz. Müfettişler gönderiyoruz, onlar da hesap soruyorlar. Hesapları göre göre bugünlere geldik. Bürokrasi de hesap veriyor. Ama yargıda hesap sistemi çalışmıyor. Yargı da yargılanabilir olacak" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)