BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan 14 şehire büyük müjde----

Binali Yıldırım'dan 14 şehire büyük müjde

Binali Yıldırım'dan 14 şehire büyük müjde
29 Şubat 2016 - 22:27 www.finansgundem.com

Binali Yıldırım, "Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, her hizmetin yerini bulacağını söyledi.

Türkiye'nin 13 yılına bakıldığı zaman ulaştırmada gelinen noktayı konuşmacıların anlattığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin milli geliri içerisinde istihdam bakımından ve büyüme bakımından ulaşımın, iletişimin büyük bir katkısı olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin, hızlı trende dünyada 8'inci, Avrupa'da ise 6'ncı ülke olduğuna işaret eden Yıldırım, "İngiltere'de hızlı tren yok, Türkiye'de hızlı tren var. Amerika'da hızlı tren yok, Türkiye'de hızlı tren var çünkü milletimiz hızlı treni çok sevdi. Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi.

'İstanbul Avrupa'nın 1 numarası olmayı hak ediyor'
Dünyada havacılığın yüzde 5 büyüdüğünü, Türkiye'nin ise üst üstü yüzde 15 büyüdüğünü vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Zaman artık dünyada zenginliğin batıdan doğuya doğru hareket ettiği bir dönemdir. İşte, bu dönemi en iyi şekilde değerlendirerek İstanbul'u dünyanın buluşma noktası yapmaya karar verdik ve kamunun, genel bütçeden kaynak kullanmadan 10 milyar 250 milyon avro yatırımla dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İlk etabı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak, 90 milyon kapasite. Unutmayalım, bu yıl İstanbul Avrupa'da 3'üncü oldu. Londra, Paris'ten sonra İstanbul geliyor. Biz göreve başladığımız zaman İstanbul 14'üncüydü. Seneye İstanbul Avrupa'da ikinciliğe geçecek, birkaç sene sonra da Avrupa'nın 1 numarası olacaktır. İstanbul Avrupa'nın 1 numarası olmayı hak ediyor."

'Yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız'
Trafik sigortası ve kasko ile ilgili son bir buçuk yılda sorun yaşandığının ortada olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Birtakım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamındaki hasarların miktarı artırıldı. Sigorta şirketleri de buna dayanarak -tabii bu bir havuz- oradan primlerini artırdılar ama bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle belki de alternatiflerden bir tanesi, kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştürerek ve bu yasal boşluktan kaynaklanan istismarın da önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız.'
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)