BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'a ilginç soru!----

Binali Yıldırım'a ilginç soru!

Binali Yıldırım'a ilginç soru!
28 Eylül 2015 - 14:50 www.finansgundem.com

AK Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili Binali Yıldırım, gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili Binali Yıldırım İzmir’de yazılı ve görsel basının temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, partisinin Büyük Kongresi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı rakip çıkmak için delegelerden imza toplandığı yönündeki iddia hatırlatılıp "Davutoğlu ile aranız nasıl" diye soruldu. Yıldırım, "Bu partinin tabelasını asan ekibin içinde ben varım. Partiyi kuran, tabelayı asan, bu partide herkes çekildiği zaman son hesabı ödeyeceklerden biri benim. Bu tartışmalar bir anlam ifade etmez. Kimseyle meselemiz yok. Tek meselemiz 1 Kasım’da yeniden iktidar olmak. Gerisi hep tarih oldu. Kongremizi de başarıyla yaptık" dedi.

Binali Yıldırım, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e ilk gelişinde havalimanında yaptığı mitingde sesi kısıldı. Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı iken sesi kısıldığında o dönem Başbakan olan şu anki Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN kendisini telefonla arayıp maydanoz suyu içmesini tavsiye etmişti. Yıldırım, aynı kürü 1 Kasım seçimleri öncesinde de kullanması dikkat çekti. İlçeleri turlarken sık sık seçim otobüsünde maydanoz suyu içen Yıldırım, bugün medya temsilcileriyle kahvaltı yaparken de maydanoz suyu içti.

"KEŞKE HÜKÜMET KURULSAYDI"

Binali Yıldırım, seçmenin 7 Haziran’da sandıkta verdiği mesajı alıp, muhasebesini yaptıklarını belirterek, muhalefetin ’Koalisyon hükümeti kurmak istemediler’ algısının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu mesajın bize ne demek istediğini çok iyi gördük ve kendimizi muhasebe ettik. Bu değerlendirmeden sonra 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Ümidimiz, beklentimiz 1 Kasım seçimlerinde yeniden iktidar sorumluluğunu almak. Bunun kararını seçmen verecek. Bu karar artık üzerinde konuşulmaması gereken bir karar olacak. Keşke hükümet kurulsaydı. Rakiplerimiz, ’hükümet kurmak istemediler seçimi zorladılar’ gibi bazı ifadeleri kullanıyorlar. Onu da daha fazla kullanacaklar. Bütün gelişmeler kamuoyunun önünde gerçekleşti. Partiler pozisyonlarını çok net ortaya koydu. MHP ilk günden ’ben bu işlerde yokum gidin HDP ile iş tutun’ dedi. ’15 Kasım’da seçim olur diyerek tarih bile verdi. HDP zaten bize kızgın o hiç hükümet olmayı düşünmedi. CHP blok harekatı yaptı o blok da gerçekleşmedi. Bu kez HDP- MHP çatışması yaşandı. En sağlıklı hükümet AK Parti ile CHP arasında kurulabilir gibi görünüyordu ondan da sonuç alınamadı. Bazı temel konularda anlaşmazlıklar oldu. Öyle ya da böyle bu günlere geldik. İnşallah bu seçimler Türkiye’ye gelecekte zaman kaybettirmeyen bir sonucu bize verir. 2015 yılı gitti. Türkiye yüzde 3.5 büyümesini bir sonraki yıla erteledi. Bunlar Türkiye için güzel şeyler değil."

YILDIRIM’DAN SEÇİM ÖNGÖRÜSÜ

Binali Yıldırım, 7 haziran seçimleri öncesinde İzmir’de basın temsilcileriyle yaptığı toplantıda "Tek başına iktidar çıkmazsa azınlık hükümeti kurulup seçime gidilir" yönündeki açıklamasının doğru çıktığını, bu kez bir öngörüsünün olup olmayacağını soran gazetecilere "Bu kez bir öngörüm var. Hedefimiz tek başına iktidar. Bizim hedeflememiz bizim istememiz kafi gelmez. Vatandaşımızın seçmenin ikna olup iktidarı bize yeniden vermeleri gerekir. Sonuç nasıl çıkarsa çıksın Türkiye kısa sürede bir seçime gitmez, öyle bir lüksü yok" dedi.

"TABELAYI BEN ASTIM"

Binali Yıldırım, partisinin Büyük Kongresi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı rakip çıkmak için delegelerin imza topladığı yönündeki iddia hatırlatılıp, "Davutoğlu ile aranız nasıl?" diye sorulduğunda şu yanıtı verdi:

"Bu partinin tabelasını asan ekibin içinde ben varım. Partiyi kuran, tabelayı asan, bu partide herkes çekildiği zaman son hesabı ödeyeceklerden biri benim. Bu tartışmalar bir anlam ifade etmez. Kimseyle meselemiz yok. Tek meselemiz 1 Kasım’da yeniden iktidar olmak gerisi hep tarih oldu: kongremizi de başarıyla yaptık."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)