BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBin Ladin'le ilgili yeni belgeler açıklandı----

Bin Ladin'le ilgili yeni belgeler açıklandı

Bin Ladin'le ilgili yeni belgeler açıklandı
01 Mart 2016 - 21:32 www.finansgundem.com

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da 2011'de öldürüldüğü evde ele geçirilen belgelerin yeni bölümü açıklandı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, Usame Bin Ladin’e ait 2009 ve 2011 yılları arasında yazılmış toplam 113 belge ve mektubu yayımladı. 

Bin Ladin'in evine yapılan baskın sırasında ele geçirildiği iddia edilen bazı belgelerde, Bin Ladin’in ölmeden birkaç ay önce takip edildiğine yönelik yazışmaları dikkati çekti. Bin Ladin'in eşine yazdığı bir mektupta, eşinin İran’da gittiği bir dişçinin dolgu sırasında dişine takip cihazı takmış olabileceğini belirtiyor.

Belgelere göre, Bin Ladin, “Bana İran’da bir dişçiye gittiğin ve dişine yapılan dolguyla ilgili endişen olduğu söylendi. Lütfen detaylı bir şekilde İran’da seni rahatsız eden şüpheli bir hastane durumu olduysa ya da herhangi bir doktorun dişine çip taktığından şüpheleniyorsan söyle” ifadesini kullandı. 

Bin Ladin'in, ayrıca eşinin derisinin altına takip cihazı yerleştirilmiş olabileceğinden de şüphe ettiği, takip cihazlarını “uzunluğu buğday tanesi kadar, eni ise tel kadar” şeklinde tarif ettiği belirtildi. Ladin, eşinden mektubu okuduktan sonra yok etmesini de istedi.

Bir başka mektupta ise Bin Ladin, örgüt üyelerinin toplantılarının, ABD uçaklarının takip edebileceği ihtimali nedeniyle, mecbur kalınmadıkça Veziristan bölgesinde yapılmaması talimatı veriyor.

Bin Ladin ayrıca, örgüte yapılan yardımlarda kullanılan çantaların yok edilmesi gerektiğine de dikkati çekerek, “İçlerinde çip olması ihtimaline karşı
yardımların yapıldığı çantaların ortadan kaldırılması önemli” şeklinde emir
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)