BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBill Gross uyardı----

Bill Gross uyardı

Bill Gross uyardı
04 Şubat 2013 - 15:08 www.finansgundem.com

Pimco'nun CEO'su Bill Gross, Amerikan ekonomisinin zamanının azaldığını söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Inc.'in (PIMCO) başkanı Bill Gross, finansal sistemi, enerjisi bitip, infilak edinceye kadar büyüyen bir süpernova yıldızına benzetti.
Gross, finansal sistemin yakıtının, reel ekonomik büyümeyi destekleme konusunda giderek etkisini kaybeden merkez bankalarının gevşek para politikaları olduğunun altını çizdi.
ABD'nin açıktaki toplam kredilerinin 56 trilyon doları bulduğunu ve büyümeyi de sürdürdüğünü söyleyen Gross, "Bu sürekli yakıt miktarının artırılmasını gerektiren bir canavar, kendi kendini imha etmeye başlayan bir süpernova yıldızı gibi" dedi.
Ekstra her doların giderek daha az etki yarattığını belirten Gross, 1980'lerde her yeni 4 doların, GSYH'ye 1 dolar eklediğini, geçtiğimiz 10 yılda aynı etkinin 10 dolar ile, 2006'dan bu yana ise 20 dolar ile yaratılabildiğine dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)