BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBill Gates'ten yeni Bitcoin yorumu----

Bill Gates'ten yeni Bitcoin yorumu

Bill Gates'ten yeni Bitcoin yorumu
12 Mart 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Son yılların en çok yatırım yapılan araçlarından biri olan kripto para Bitcoin'le ilgili tartışmalar sürüyor. Bu kez de Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Bitcoin'in çevreye verdiği zarar sebebiyle kaçınılması gereken bir yatırım olduğunu belirtti.

Son günlerde Bitcoin'le ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü iş insanı Bill Gates, yeni değerlendirmelerde bulundu. Kripto para birimi Bitcoin’e karşı başından beri mesafeli bir tavır sergileyen Gates yatırımcıları risklere karşı uyarırken bu kez de çevreye verdiği zarar konusunda uyarılarda bulundu.

Daha önce Bitcoin almadığını vurgulayan Gates, yatırımlarını 'somut' araçlara yapmayı tercih ettiğini ifade etmişti. Microsoft'un kurucusu Gates, eşiyle birlikte başkanlığını yürüttüğü vakfında birçok projeye destek olurken son zamanlarda koronavirüs aşılarına verdiği destekle gündeme geliyor.

Hürriyet'in haberine göre; Bill Gates, Bitcoin’e neden karşı olduğunu ve aynı zamanda gezegenimiz için ne gibi sorunlar yarattığını da New York Times'a anlattı.

"EN YÜKSEK DÜZEYDE ELEKTRİK HARCANIYOR"

Gates, kripto para madenciliğinde aşırı elektrik kullanıldığına işaret ederek “Bitcoin’in transferinde, bugüne kadar bilinen en yüksek düzeyde elektrik harcanıyor. Eğer bu yeşil enerjiyse ve diğer kullanım alanların için fazlaysa o zaman belki sorun olmayabilir” dedi.

Kendisinin, Bitcoin konusunda kuşkucu olarak görülmesine karşın enerji bağlamındaki yaklaşımı konusunda ilişkili görmediğini vurgulayan Gates, bununla binlikte vakfının, ‘çok düşük transfer ücreti’ olacak şekilde kendi dijital para birimini geliştirmekte olduğunu açıklamıştı.

Kripto paralar dünyanın enerji tüketiminde öne çıkmaya başladı. 2018 yılında kripto paralar için harcanan enerjinin İrlanda'nın enerji tüketimine eşit olduğu açıklanırken Cambridge Üniversitesi tarafından bu yılın başında yapılan bir araştırmaya göre ise Bitcoin şu anda Arjantin'in tümünden daha fazla elektirik harcıyor.

Bill Gates kendine ait dijital para birimi kuruyor

 

Bill Gates'ten Elon Musk uyarısı: Daha az paranız varsa dikkatli olun

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)