BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBill Gates’in gizli yatırımları----

Bill Gates’in gizli yatırımları

Bill Gates’in gizli yatırımları
10 Şubat 2023 - 17:00 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Bill Gates’in yatırımları son zamanlarda komplo teorisyenlerinin en çok tartıştığı konular arasında. Bununla birlikte milyarderin sahip olduğu yatırımlar gerçekten de Gates’in paylaştığından daha fazla olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Microsoft'un milyarder kurucusu ve eski CEO'su Bill Gates, muazzam serveti, aşırı hayırseverliği ile tanınıyor. Ancak Gates aynı zamanda son yıllarda komplo teorilerinin de hedefinde. Ünlü milyarder ABD'nin en çok tarım arazisine sahip insanı olmasıyla biliniyor.

Komplo teorisyenleri, Gates'in ABD tarımına olan ilgisinin görünenden çok daha büyük olduğunu ve tüm ABD tarım arazilerinin yaklaşık % 80'ine sahip olduğunu iddia ediyor.

Milyarderse kısa bir süre önce sosyal medya platformu Reddit’teki soru cevap oturumunda ABD’deki toplam çiftlik arazilerinin 4 binde 1’ine sahip olduğunu söyleyerek iddiaları reddetti.

Gates’in sözünü ettiği rakam da çok yüksek olsa da Benzinga’nın haberine göre, Microsoft’un kurucusu bu rakamın çok daha fazlasına sahip.

Gates, Cascade Investment adlı 40 milyar dolarlık bir yatırım firmasına sahip ve bu firmanın da gayrimenkul alanında bir dizi yatırımı bulunuyor.

1995 yılında kurulan Cascade, Michael Larson tarafından yönetilen bir holding şirketi konumunda. Yatırım firmasını oluşturan varlıklar arasında Microsoft ve Bill ve Melinda Gates Vakfı hisseleri dışında Gates'in servetlerinin yarısından fazlası bulunuyor.

Cascade, Four Seasons Hotel and Resorts’un %71,3 hissesini elinde tutuyor.

Yatırım firması, lüks otel zincirine ilk kez 1997 yılında şirket halka açıldığında yatırım yaptı. On yıl sonra özel şirkete dönüştürülmesinin arından Kingdom Holding ile %47,5 hisse mülkiyeti paylaştı. 2021'de Cascade, Kingdom’ın hisselerinin yaklaşık yarısını 2,21 milyar dolara satın aldı ve Gates'e 10 milyar dolarlık şirkette %71,3'lük bir kontrol hissesi verdi.

Yatırım firması ayrıca Minnesota merkezli hijyen ve gıda güvenliği teknolojisi şirketi Ecolab’in %21'inden fazlasına elinde tutuyor.

Cascade, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla, uluslararası bir taşımacılık şirketi olan Kanada Ulusal Demiryolu'nun (Canadian National Railway) %8,11'ine sahip. Tarım ve ağır ekipman makineleri üreticisi John Deere'ın %10 hissesini elinde tutuyor ve ayrıca yeni ve ikinci el araç perakendecisi AutoNation'ın yaklaşık %5 hissesine sahip.

Gates’in sahip olduğu varlıklar bu kadarla da sınırlı değil.

Ünlü milyarderin muazzam büyüklükte bir gayrimenkul portföyü var. Gates, Washington'daki 130 milyon dolarlık bir evi 1988'de 2 milyon dolara satın alındı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü milyarderin Belize’de 1270 dönümlük bir adası ve San Diego’da 43 milyon dolarlık denize sıfır malikanesi bulunuyor.

Elon Musk'ın 'Mars projesi'ne Bill Gates'ten gönderme!

 

Bill Gates: Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli

 

Küçük yatırımcının Tesla ve yapay zekâ aşkı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)