BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBill Gates: Korona virüste sonbahar daha kötü olacak----

Bill Gates: Korona virüste sonbahar daha kötü olacak

Bill Gates: Korona virüste sonbahar daha kötü olacak
15 Ekim 2020 - 12:12 www.finansgundem.com

Microsoft’un milyarder kurucusu Bill Gates korona virüsle ilgili açıklamasında “sonbahar yazdan daha kötü olacak” dedi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Microsoft’un milyarder kurucusu Bill Gates, ABD hükümetinin korona virüs konusundaki tavrını değerlendirirken cesur davrandı. Gates kısa vadede durumun çok daha kötüye gideceğini düşünüyor. Milyarder “sonbahar yazdan çok daha kötü olacak” dedi. Açıklamasının devamında “tüm rakamlar yükseliyor ve her zaman daha fazla bulaş görme şansımız oldukça yüksek. Yeni araçlar gelene kadar, sahip olduğumuz tek önlem maske yakmak” ifadelerini kullandı.

ABD’de 7 milyonun üzerinde bildirilmiş vaka var ve en azından 210,000 kişi hayatını kaybetti. Beyaz Saray Görev Gücü’ne göre, bu hafta 26 eyalet korona virüs vakalarında “kırmızı alanda”, 24 eyalet “sarı alanda” ve “yeşil alanda” olan eyalet bulunmuyor.

‘En kötü test sistemi’

Gates ve eşi Melinda, Bill and Melinda Gates Foundation isimli derneklerini yönetiyor ve dernek korona virüs araştırmalarına, tedavisine, testlerine ve aşı araştırmalarına milyonlarca dolar bağışta bulundu.

Bu yılın ilk dönemlerinde Gates korona virüsü önlemek için üç aşamalı bir plan sundu: Gerekli aşıların üretimi için kapasiteyi geliştirmek, aşı maliyetlerinin karşılanması için fon sağlamak ve dünya çapında aşıların dağıtımı için bir sistem oluşturmak.

Gates daha önceki açıklamalarında “korona virüsün önüne geçebilmek için, dünyanın çığır açan bilimden daha fazlasına ihtiyaç var” dedi. Açıklamasının devamında, “dünyanın çığır açan cömertliğe ihtiyacı var. Korona virüs aşıları hazır olduğunda bu fonlar ve küresel koordinasyon tüm dünyadaki insanların aşıya ulaşabilmesini sağlamalı” ifadelerini kullandı.

Erişilebilirlik Gates’in çoğu zaman eleştiri yönelttiği bir alan. Yakın zamanda NBC’ye verdiği röportajda, Gates ABD’nin “tüm ülkeler arasında, erişim konusunda en kötü test sistemine sahip olduğunu” söyledi.

‘Akıllara durgunluk veriyor’

Gates bu yıl sonbaharda vaka sayılarında artış beklese de, aynı zamanda en azından test aşamasındaki bazı aşıların önümüzdeki yılın ilk aylarında acil durumda kullanım onayı alabileceği konusunda iyimser.

Gates, “ilaç sektörünün kaynakları yönlendirerek, dahil oluşu oldukça etkileyici” dedi. Açıklamasının devamında “ABD hükümeti, buradaki araştırmalara fon sağladı ve bu kategoride iyi bir iş yaptı” ifadesini kullandı.

Gates aynı zamanda, hükümetin Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi (CDC) ve Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)’ya olan müdahalelerini eleştirdi. Raporlara göre ABD Başkanı Trump’ın yönetimi, Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi’nin toplu taşıma araçlarında maske takmayı zorunlu hale getirmesine engel oldu. Trump Gıda ve İlaç İdaresi’ni, “derin devletin” parçası olmakla suçladı ve seçimlere kadar aşı ya da tedavi geliştirme sürecini ertelemeye çalıştığını iddia etti. Bunun nedeni idarenin aşıya onay verme sürecini hızlandırmamasıydı.

Gates, “burada neler olduğunun açıklamasını uzmanlara bırakmalıyız” dedi. Açıklamasının devamında “Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi’nin internet sitesini kirletmeyi başardılar ve bu akıllara durgunluk veriyor. Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi’nin o kadar kuyusu kazılıyor ki, direktörünün işinde kalması ya da kalmaması ya da istifa etmesi ciddi bir tartışma haline geliyor” ifadelerini kullandı.

Yine de Gates, pandemide Gıda ve İlaç İdaresi’nin rolü hakkında hala iyimser.

Gates, “Gıda ve İlaç İdaresi, Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi gibi pandemi öncesinde ilaçların onaylanması için altın standarttı” dedi. Açıklamalarına devam eden Gates, “bazı hatalı adımlar atılmış olsa da, bence bu konum geçerliliğini koruyor. Test sürecinde medyan katılımcıdan sonra iki aylık bekleme süresi iyi bir karardı. Gıda ve İlaç İdaresi’nin tüm amacı siyasi olmayan profesyonellerin bu konuyla ilgilenmesi” ifadelerini kullandı.

İngiltere virüse karşı D vitamini testine başlıyor

 

Melania Trump da negatife döndü

 

Anketlerde kim önde? Biden mı, Trump mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)