BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBill Gates: Elon Musk kadar paranız yoksa kriptoya temkinli yaklaşın----

Bill Gates: Elon Musk kadar paranız yoksa kriptoya temkinli yaklaşın

Bill Gates: Elon Musk kadar paranız yoksa kriptoya temkinli yaklaşın
10 Mart 2022 - 12:20 www.finansgundem.com

Kripto paralar konusunda düzenlemeler yaklaştıkça Bill Gates’in kripto paralar üzerine yaptığı açıklamalar da yeniden gündem oldu. Gates yatırımcıları kripto paralardaki aşırı oynaklık konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin trenine birçok ünlü isim ve teknoloji ikonu atladı. Ancak Bill Gates bu isimlerin arasında değildi.

Microsoft’un Kurucu Ortağı Bill Gates’in Şubat 2021’de gerçekleştirdiği bir röportaj yeniden gündeme geldi. Gates Bloomberg’e verdiği röportajda Bitcoin çılgınlığı konusunda temkinli olduğunu ve kripto para birimlerinin Tesla CEO’su Elon Musk’ın bir Twitter mesajı kadar basit bir şeyle etkilenebildiğini söylemişti.

Gates, “Elon’un tonlarca parası var ve oldukça sofistike bir insan. Bu sebeple onun Bitcoinlerinin rasgele yükselip düşmesinden endişe etmiyorum. Benim asıl endişem bu çılgınlığa dahil olan ve kaybedecek çok fazla parası olmayan insanlarla alakalı. Bu sebeple Bitcoin konusunda boğa piyasası düşüncesinde değilim” ifadelerine yer verdi.

Bill Gates, “Eğer Elon’dan daha az paranız varsa büyük olasılıkla temkinli olmalısınız” açıklamasında bulundu.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın Forbes verilerine göre 233 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Musk Twitter hesabı üzerinden sürekli olarak Bitcoin’i desteklediği yönünde paylaşımlarda bulunuyor. Ancak Bill Gates, Elon Musk’ı Bitcoin’in gündelik olarak kullanımına karşı olmasının bir örnek sebebi olarak gösteriyor.

Gates özellikle de kripto para birimleri etrafında piyasa düzenlemesi eksiklikleri bulunmasından endişe duyduğunu söyledi. Microsoft kurucusu Bitcoin’in ve diğer kripto para formlarının iki temel riskinin altını çizdi. Kripto paraların adem-i merkeziyetçi olması ve volatilite seviyelerinin çok yüksek olabilmesi Gates’in dikkat çektiği temel riskler.

Bill Gates açıklamasında, “Bitcoin anonim işlemleri teşvik ediyor. Bunlar geri döndürülebilir işlemler değil” ifadelerine yer verdi.

Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın aslında "dijital para birimi konusunda çok şey yaptığını" ancak sadece "işlemleri kimin yaptığının görüldüğünde" bu işlemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Milyarder girişimci özellikle de yoksul ülkeleri finanse etmek ve insanlara “çok daha verimli bir şekilde para vermek" söz konusu olduğunda dijital paranın “iyi bir şey" olduğunu söyledi.

Gates için iyi haberse, kripto paralara düzenlemeleri geliyor olabileceği. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü, ABD Hazinesi gibi federal kurumları kripto ile ilgili yeni politika tavsiyeleri geliştirmeye teşvik eden bir başkanlık kararnamesi imzaladı. Kararnamede sözü geçen politikalar tüketicinin korunması, finansal istikrar, yasadışı faaliyetlerin sınırlandırılması, ABD'nin rekabet gücü, finansal kapsayıcılık ve sorumlu inovasyon konularını ele alacak.

CNBC’nin haberinde bu konu başlıklarının fazlasıyla önemli olduğu belirtiliyor. Zira kripto uzmanları genellikle altcoinlerin mevcut durum sebebiyle dolandırıcılıklar konusunda ciddi risk altında olduğu konusunda uyarıyor. Uzmanlar altcoinlerin çok hızlı bir şekilde değer kazanıp kaybettiklerini ve bu sebeple de güvenilmez yatırımlar haline geldiklerini belirtiyor.

Servet danışmalığı şirketi Bone Fide Wealth’in Başkanı ve Yeminli Mali Danışman Douglas Boneparth CNBC’deki açıklamasında kripto paralar için, “Ne kadar para ayıracağınız ve neleri tolere edeceğiniz konusunda dikkatli olun. Çünkü net varlığınızın %80’i Bitcoin’e bağlıysa ve Bitcoin %30 düşerse bu çok ağır olur” ifadelerine yer verdi.

 

Kara para aklama şikayetleri 5 yılda 2,5 kat arttı

 

Dev hedge fonlar kriptoya akın ediyor

 

Altın risk iştahının artması ile düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)