BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBill Gates: Buffet'tan öğrendiğim 3 şey...----

Bill Gates: Buffet'tan öğrendiğim 3 şey...

Bill Gates: Buffet'tan öğrendiğim 3 şey...
16 Haziran 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ünlü yatırımcı Warren Buffett'tan öğrendiklerini ilk LinkedIn gönderisinde takipçileri ile paylaştı.

Telekom devi Carlos Slim’i ikinci sıraya atarak yeniden dünyanın en zengini unvanını kazanan Microsoft’un  kurucusu Bill Gates ilk LinkedIn gönderisini yaptı.
Bu ilk gönderide Gates ünlü yatırımcı Warren Buffett’tan öğrendiği 3 şey olduğunu açıkladı.
Dünyanın en başarılı yatırımcıları arasında üst sıralarda yer alan Buffett’tan pek çok kişinin pek çok şey öğrendiği kesin. Berkshire Hathaway’in kurucusu ve halen CEO’su olan Buffett’tan hala öğrenecek çok şey olduğunu belirten Gates başarı için büyük düşünmek gerektiğini belirtti.
Buffet’la tanışmadan önce yatırım için seçtiği hisse senetlerinde fiyat ve hacim gibi finansal numaraları kullandığını belirten Gates, Buffett’ın Microsoft’un çalışma modeli ile ilgili daha derin ve temel sorular sorduğunu belirtti.
Farklı ve detaycı düşünce yapısını gördüğüne de Buffett’a hak verdiğini dile getiren Gates, Buffett’ın daha geniş bir çerçeveden baktığını belirtti.
Şirketin önündeki engeller, rekabet avantajları ve dezavantajları ile değerlendirdiğini belirten Bill Gates, Buffett’ın hissedarlarına piyasa hatalarını gözleyerek bunlardan faydalanmaları gerektiğini söylediğini dile getirdi.  Buna ek olarak seçtikleri şirketleri kendi şirketleri gibi görmeleri gerektiğini kendi platformlarını nasıl kullanacakları noktasında bilgi sahibi olmaları tavsiyesi yer aldı.
Buffett’ın hissedarlara gönderdiği mektuplarda mizahi yanına da dikkat çeken Gates, mektupların daha iyi nasıl yatırım yapılabileceği yönünde eğitici olduklarını belirtti. Kaldıraçlar, hisse opsiyonları gibi konularda eleştirilerini de dil getiren Buffett’ın dürüst bir dil kullandığı da Gates’in gündeme taşıdığı bir başka konu oldu.
Buffett’tan zamanın ne kadar değerli olduğunu da öğrendiğini belirten Microsoft kurucusu ne kadar paranız olursa olsun zaman satın alınamayacağını dile getirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)