BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu üyesinden aşı uyarısı----

Bilim Kurulu üyesinden aşı uyarısı

Bilim Kurulu üyesinden aşı uyarısı
12 Ocak 2021 - 09:31 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, korona virüs aşısı ile birlikte grip aşısı, zatürre aşısının da olunabileceğini, ancak iki aşı arasından en az 14 gün süre olması gerektiğini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

EN AZ 14 GÜN OLSUN

Korona virüs aşısının diğer aşılarla birlikte olunması ile ilgili açıklamalar yapan Kara, "Burada dikkat etmemiz gereken, bazı bilgilerimiz yeni olduğu için aşının cevabını değiştirmediğinden emin olmamız lazım. O nedenle de bugün için tercihen aralarındaki süre en az 14 gün olsun, eğer mümkünse bu süreyi 28 güne bırakalım. Ama grip mevsimi geldi, grip aşısı olmamız gerekiyor. 'Bugün koronavirüs aşısı olmuştum, grip aşısını 3 gün sonra buldum, riskim var, kalabalık alanlarda çalışıyorum, insanlarla karşılaşıyorum', evet grip aşısı olabilirsin. 'Asla olamazsın' anlamına gelmiyor; ama tercihimiz mümkünse 14 gün. Ama olanaklar varsa 28 olursa daha iyi olur" diye konuştu.

AYAĞIMIZI YERE SAĞLAM BASALIM

Çalışmalar tamamlanınca bir gruba korona virüs aşısıyla eş zamanlı grip aşısı yapılacağını kaydeden Kara, şunları söyledi:

"Biz çalışmalar tamamlanınca, bir gruba korona virüs aşısı ile eş zamanlı grip aşısı yapacağız; mesela 30 kişiye. Sonra bu 30 kişinin düzeylerine bakacağız; iki aşının da seviyesinde azalma olmuyorsa, korumaları aynıysa diyeceğiz ki 'bu aşıyı rahatlıkla aynı gün de olabilirsin.' Bugün için elimizde net bilgi olmadığı için 'ayağımızı yere sağlam basalım' diye arasındaki süreyi 14 gün tutalım, çok çok rahat edebileceğimiz olanak varsa 28 günü tercih edelim. Riskimiz var, doktor da 'yapılabilir' diyor, o zaman süre 4 gün de olabilir, 1 gün de olabilir."

TEM'de 12 araç kazaya karıştı

 

Tayland Kralı cezaevini süpürdü

 

Gorillerin korona virüs testi pozitif çıktı

 

Petrol fiyatları hafif geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)