BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu Üyesi Azap: Kışa doğru ikinci dalga olasılığı var----

Bilim Kurulu Üyesi Azap: Kışa doğru ikinci dalga olasılığı var

Bilim Kurulu Üyesi Azap: Kışa doğru ikinci dalga olasılığı var
25 Mayıs 2020 - 11:06 www.finansgundem.com

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, sonbahar ve kış aylarında salgında ikinci bir dalga beklediklerini söyledi. Azap, havaların soğumasıyla birlikte virüsün kolay yayılabileceği ortamın oluştuğunu ifade etti.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) ilgili herkesin merak ettiği "İkinci dalga olur mu?" sorusuna cevap verdi.

Katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Azap, "Yaz aylarında beklemiyoruz ama sonbahar, kışta 2020 yılının sonlarına doğru bir ikinci dalga olma olasılığı var gerçekten. Bunun sebebi de havaların soğumasıyla birlikte bu solunum virüsleri tıpkı grip, nezle yapan virüsler gibi, kapalı ortamları severler, iyi havalandırılamayan ortamları severler. Soğuk havayı severler ve ultraviyole ışınlarından da hiç hoşlanmazlar. Dolayısıyla havaların soğumasıyla tam da onların seveceği daha kolay bulaşabileceği insanlar arasında daha kolay dolaşabilecekleri bir ortam oluşmuş oluyor" şeklinde konuştu.

Korona virüsün grip ile benzer özellikler taşıdığını ifade eden Azap, "Grip nasıl ki kasım, aralık aylarında artış gösterir, ocak şubat gibi çok grip vakası görürüz, sonra havaların ısınmasıyla birlikte grip vakaları azalır, yazın tek tük grip vakasıyla karşılaşırız, bu virüs de aynen onun gibi. Zaten çok benziyor pek çok özelliği grip virüsünü andırıyor. Bu nedenle bu virüste de biz, sonbahar kış aylarında bir ikinci artış bekliyoruz. Ama yaz aylarında ciddi bir artış olması, ikinci dalga olmasını beklemiyoruz" dedi.

Brezilya liderine korona virüs tepkisi: Katil

Karadağ'da aktif vaka kalmadı

Gençlere uyarı: Bunun ciddi sonuçları olabilir

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dr25 Mayıs 2020 16:36

    İlaç çalışmaları ciddiye alınmalı, o kadar prof, doçent var... öyle yatmayla olmuyor...hızlı ve çok sayıda çalışmalar acilen başlatılmalı...ekranlarda laftan başka birşey yok...bu adamların aslında çare üretme konusunda da aktif olmaları gerekiyor...