BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Bilim insanlarından korkutan ‘Kovid-19’ açıklaması!----

Bilim insanlarından korkutan ‘Kovid-19’ açıklaması!

 Bilim insanlarından korkutan ‘Kovid-19’ açıklaması!
19 Ağustos 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

İngiltere'de yapılan araştırmada, korona virüsün bulaşıcılık süresiyle ilgili yeni veriler ortaya koyarken, uzmanlar önümüzdeki kışı işaret ederek 'önümüzdeki kış maske, sosyal mesafe ve karantina kuralları yeniden uygulamaya alınabilir' uyarısı yaptı.

İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Imperial College London tarafından yapılan yeni bir araştırma, son dönemde artan korona virüsü vakalarına ışık tutarken, korkutucu sonuçlar ortaya çıkardı.

İngiltere’de yapılan araştırmalarda, korona virüsü vakalarının üçte ikisinin semptomların başlamasından beş gün sonra geçtiğini ancak geri kalanların bir hafta sonra bile hala bulaşıcı olduğu ortaya konuldu.

Son dönemde neredeyse hemen hemen her ülkede karantina uygulaması kaldırılırken, uzmanlar gelecek aylarda uygulamanın tekrar yürürlüğe konulmasını önerdi.

‘TESLER 2 KERE NEGATİF ÇIKANA KADAR KARANTİNA UYGULANMALI’

Imperial College London’dan ve çalışmanın baş yazarı Profesör Ajit Lalvani, korona virüsü testi pozitif çıkan kişilerin en az 5 gün boyunca karantinada kalmasını ve testleri iki kez negatif çıkana kadar izolasyonda kalmalarını tavsiye etti.

Benzer bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü’nden de geldi. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, korona virüsündeki artan vaka sayılarına dikkat çekilirken, ‘maske ve sosyal mesafe kuralları’na uyulması çağrısı yapıldı. DSÖ’den yapılan açıklamada, ‘Kovid-19 ile yaşamayı öğrenmek, orada değilmiş gibi davranmak anlamına gelmez.’ ifadeleri de yer aldı.

İngiltere’de politikacılar da, toplu taşıma araçlarında ve çoğu kapalı kamusal alanda maske takılmasının yeniden zorunlu hale gelmesini talep etmişti.

HASTANELER ÜZERİNDEKİ BASKI ARTACAK

Uzmanlar, korona virüsü ve grip vakalarıyla birlikte kış aylarında hastanelerin yeniden dolabileceği konusunda uyarılarda bulunurken, sağlık sistemlerinin yeniden baskı altında olacağı endişesi duyduklarını belirtti.

İngiltere merkezli tıp dergisi The Lancet Respiratory Medicine dergisinde yayınlanan yeni çalışma, toplumda korona virüsü enfeksiyonundan sonra bulaşıcılığın ne kadar sürdüğünü ortaya koyarak bir ilk oldu.

KIŞ AYLARINA DİKKAT 

Imperial’deki Solunum Enfeksiyonlarında NIHR Sağlık Koruma Araştırma Birimi müdürü Profesör Lalvani, “Bu çalışmadan önce bulaşıcılık hakkındaki resmin yarısını kaçırıyorduk, bu, herhangi bir pandemiyi kontrol etmek için esastır.” dedi.

Uzmanlar, önümüzdeki kış aylarına dikkat çekerken, maske ve karantina kurallarının geri gelmesi çağrısında bulundu. Öte yandan, DSÖ hatırlatma doz aşılar konusunda da uyarılarını yineledi.

Çin sıfır vaka politikasını abarttı: Balıklara da korona testi!

 

Korona bulaşanları incelediler: Bu yaş grubu dikkat

 

ABD'de korona virüs önlemleri esnetildi

 

Vakalar artıyor! İran'da bir günde koronadan 90 kişi öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)