BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBilim insanlarından bir ilk: Hava ile sudan votka üretildi----

Bilim insanlarından bir ilk: Hava ile sudan votka üretildi

Bilim insanlarından bir ilk: Hava ile sudan votka üretildi
11 Kasım 2019 - 22:35 www.finansgundem.com

ABD’li Air Co şirketinin uzmanları, sadece hava ile su kullanarak votka üretim yöntemini geliştirdi.

Popüler Mekanik dergisinde çıkan habere göre, bilim insanları gerçekleştirdikleri araştırma sonucu elektriğin havadaki karbondioksiti alkol denilen etanol maddesine dönüştürebildiğini, katalitik reaksiyon sırasında oksijen, karbon ve hidrojen atomlarının birleşmesi sonucu alkol elde edildiğini ortaya koydu. Haberde  Air Co şirketinin eş kurucusu ve CEO’su Stafford Sheehan’ın "Üzerinde çalıştığımız  süreç bitkilerde fotosentez ile aynı prensiplere dayanıyor, ancak  biz bunu daha verimli bir şekilde yapıyoruz" ifadesine yer verildi.

Uzmanların sözlerine göre, tahılların fermente edilmesiyle yapılan geleneksel votkadan tamamen farklı olan bu votka üretim yöntemi atmosferdeki karbondioksiti emerek onun temizlenmesini sağlıyor. Şirketten yapılan açıklamada geliştirilen yöntem doğrultusunda kullanılan votka üretim makinesinin elektrik ve güneş enerjisiyle çalıştığına dikkat çekilerek bu yöntemle elde edilen ürünün çevre dostu olduğu vurgulanıyor.

Şu an itibariyle internet üzerinden satılmaya başlanan yenilikçi yöntemle üretilen bu votkanın bir şişe fiyatının 65 dolar olduğu kaydedilirken 2020 yılından itibaren şirketin ürününü offline pazara da sunmayı planladığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)