BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBilim insanları günün her saati dinlenebilecek şarkıyı belirledi----

Bilim insanları günün her saati dinlenebilecek şarkıyı belirledi

Bilim insanları günün her saati dinlenebilecek şarkıyı belirledi
16 Kasım 2021 - 09:52 www.finansgundem.com

Bilim insanları günün hangi saatinde hangi müziklerin daha çok dinlendiğini araştırdı. Dinleyicilerin günü 5 bölüme ayırdığı ve her bölümde farklı tempoda müzikler dinlediği belirlendi.

Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir günde yapılan şarkı seçimlerinde bir kalıp olup olmadığını öğrenmek istedi. Çalışmada müzik dinleme uygulaması Spotify'da 2 milyardan fazla kez dinlenen yaklaşık 4 milyon şarkıyı analiz edildi.

10 KASIMDA YAYINLANDI

10 Kasım'da Royal Society Open Science adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan bulgulara göre Bilim insanları, müzik dinlemede günün 5 bölüme ayrıldığını gördü. Her biri farklı niteliklere sahip bölümler sabah, öğleden sonra, akşam, gece ve gece geç/sabahın ilk saatlerinden oluşuyor.

ındependent Türkçe'nin haberine göre; beş bölüm hafta boyunca genellikle aynı sırayı takip ediyor. Ancak hafta sonlarında iş veya okula gidilmemesi gibi sebeplerle farklılık gösteriyor.

Araştırma ekibinin başındaki Ole Adrian Heggli, sabahları (06.00-12.00) yavaş ama enerjik şarkıların hakim olduğunu ifade etti. Örnek olaraksa Robbie Williams'ın Supreme şarkısını verdi. Öğleden sonra (12.00-20.00) Rihanna'nın Only Girl (In The World) parçası gibi yüksek sesli ve tempolu şarkılar hüküm sürdü.

Akşamları (20.00-23.00) dans edilebilen ve en yüksek tempoya sahip müziklerin hakim olduğu görüldü. Geceleri (23.00-04.00) Sigur Ros'un Svefn-g-englar adlı parçası gibi yavaş ve ambient müziğin tercih edildiği görüldü.

Gece geç/sabahın ilk saatlerinde (04.00-06.00) dinlenen şarkılar gecedekilere benzese de tempo daha da düştü.

Bilim insanları, bu 5 bölümün hepsine uyan özelliklere sahip şarkının Every Breath You Take olduğunu söyledi. Heggli ayrıca, müzisyenlerin araştırmaları sayesinde dinlenme potansiyellerini yukarıya çekebileceklerini öne sürdü.

Bilim insanları günün her saati dinlenebilecek şarkıyı belirledi: Every Breath You Take - 9
Araştırma makalesindeyse şu ifadeler kullanıldı: Bulgularımız, müziğin günlük yaşamlarımızla nasıl iç içe geçtiğnii gösteriyor. Müzik tercihi gibi bireysel bir şeyin bile temel günlük kalıplardan nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor.

Ünlü şarkıcı için 10 yıl hapis istemi!

 

Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti! Brezilya'yı yasa boğan uçak kazası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)