BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBilic'ten Liverpool değerlendirmesi----

Bilic'ten Liverpool değerlendirmesi

Bilic'ten Liverpool değerlendirmesi
15 Aralık 2014 - 21:41 www.finansgundem.com

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, "Büyük takımlara karşı çok iyi mücadele ettik. Liverpool ile karşılaşmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi 2. turda İngiltere'nin Liverpool takımıyla eşleşmelerinin biraz şanssız bir kura olduğunu belirterek, "Tabi ki grubu lider bitirdikten sonra daha kolay bir takımla eşleşmek isterdik. Elbette Liverpool gibi birkaç takım karşılaşmak istemeyeceğimiz takımlardı" dedi.

Bilic, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, Liverpool'un futbol tarihindeki en büyük takımlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Liverpool Premier Ligi'nin en önemli takımlarından biri ama şu ana kadar İngiltere'nin büyük takımlarından Arsenal ve Tottenham ile oynandık. Onlara karşı çok başarılı bir şekilde mücadele edebileceğimizi gösterdik. Kendimize güveniyoruz, turu geçebileceğimize inanıyoruz. Liverpoola karşı iki tane çok iyi maç çıkarabileceğimiz düşünüyoruz. Şu anki formumuzu sürdürürsek turu geçebiliriz" diye konuştu. 

Beşiktaş'ın Liverpool'a 2007 yılında 8-0 yenildiğinin hatırlatılıp, "Bu maç bir nevi intikam duygusuyla sahaya çıkmanızı sağlayabilecek mi" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"O ağır bir söz olur. Biz futbol maçı oynayacağız. Oyun bu, çok fazla bu tür şeylere inanmıyorum. Bunun yepyeni bir maç olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bayağı bir süre geçti. Beşiktaş'ta o maçta forma giymeyen oyuncular oynuyor. 2007'deki maçtan çok farklı olacak.  Liverpool çok önemli bir kulüp olduğu için, kuradaki en önemli takımlardan biri olduğu için onlarla oynamak istemediğimizi söylemiştim. Ancak tabi ki biz de onlara karşı kolay kolay teslim olmayacağız. Geçen sezon çok iyilerdi, neredeyse Premier Ligi kazanıyordu. Bu sezona onlar da çok iyi başlayamadılar ama tabii şubat ayına gelene kadar onların da şu anki pozisyonlarından daha iyi durumda olabileceklerini düşünebiliriz. Ara transfer döneminde kadrolarını takviye edebilirler, sakat oyuncuları takıma katılabilir. Şubat ayında şu ankinden çok daha iyi birLiverpool ile karşılaşacağımızı garanti edebilirim. Ancak bu bizim için hiç önemli değil. Biz şu ana kadar her türlü takımla başabaş oynayabileceğimizi gösterdik. Gerçekten büyük takımlara karşı çok iyi mücadele ettik. Hepimiz de Liverpool ile karşılaşmayı dört gözle bekliyoruz."

"Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tribünler dolacaktır"
Slaven Bilic, Liverpool'un 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan'ı yenerek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kazanmasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Şu anda sanıyorum Liverpool'daki oyunculardan sadece Gerrard, Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymişti. Tabi ki Milan 3-0 öndeyken, ikinci yarıda Liverpool'un gelip şampiyon olması, onların tarihinin en büyük sonuçlarından biri. Onlar için bunun anlamı çok büyük. Fakat orası bizim kendi evimiz. Tahmin ediyorum ki seyircilerimiz tribünleri dolduracaklar ve çok daha etkili olacağımızı düşünüyorum."

Bilic, oyunculuk döneminde Everton'da oynadığının belirtilmesi üzerine "Oyunculuk dönemimde hiçbir zaman Liverpool karşıtı açıklama yapmadım. Her zaman onlara saygı duydum. Tabi ki Everton forması giyen bir oyuncu olarak onları sevmiyordum" dedi.

Liverpool taraftarlarının kendilerine gol atan Demba Ba'yı ıslıklayabileceklerini anlatan Bilic, "Demba Ba'yı ıslıklayabilirler ama İngiliz taraftarlarının saygı duyacağını düşünüyorum. İngiltere'de daha çok kendinizi yere atarsanız, hakemi kandırmaya yönelik hareket yaparsanız ıslıklanıyorsunuz. O nedenle Demba Ba geçen sezon Liverpool'a gol attığı için oradaki maçta ıslıklanacağını düşünmüyorum. Çünkü Demba Ba fair play kurallarına son derece bağlı bir futbolcu. Orada görevini yaptı ve golünü attı" ifadelerini kullandı. 

"Oyuncu alamazsak da problem değil"
Slaven Bilic, transferle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Tabi ki bu dönemde istediğimiz oyuncuları bulmak, almak çok da kolay olmuyor. Önce takımının satması gerekiyor, finansal olarak bizim onu tatmin etmemiz gerekiyor. Her kulüp gibi aktif olacağız ama mutlaka oyuncu transfer edeceğiz diye bir çaresizliğimiz yok. Çünkü şu anda gayet iyi durumdayız. Eğer bize yardım edebilecek bir oyuncu alma şansımız olursa bunu yapacağız. Alamazsak da problem değil."

Önceliklerinin Süper Lig'i kazanmak olduğunu dile getiren Bilic, "Tabi ki önceliğimiz Süper Lig'i kazanmak. Ancak Avrupa'da da elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Şu ana kadar gayet iyi gittiğimizi söyleyebilirim. Bunun planının yapmanın anlamı yok. Şu anda sadece Liverpool'u düşünüyoruz. Avrupa'da ilerleyebildiğimiz kadar devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.   
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)