BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilet parasını iade etmeyen şirketlere dava----

Bilet parasını iade etmeyen şirketlere dava

Bilet parasını iade etmeyen şirketlere dava
03 Haziran 2020 - 08:59 www.finansgundem.com

İspanya ödenmeyen uçak bileti paraları için 17 hava yolu şirketine dava açmaya hazırlanıyor

İspanya, Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana binlerce yolcunun ödenmeyen uçak bileti masrafları için 17 havayolu şirketine dava açmaya hazırlanıyor.

Hükümet, müşterilerine iptal edilen biletler için nakit para iadesi yerine 'kupon' kabul ettirmeye çalışmakla suçladığı 17 şirket için yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

Aralarında Air France, Easyjet, Lufthansa ve Ryanair’in de olduğu birçok havayolu şirketi, Avrupa Birliği düzenlemelerine aykırı olarak koronavirüs krizi nedeniyle uçuşları iptal edilen müşterilere ücret iadesi yapmayı reddediyordu.

Havayolları, müşterilerinden AB tarafından korunan haklarını gizlemekle suçlanıyor

İspanyol makamlar ayrıca söz konusu havayollarını, müşterilerini AB tarafından korunan haklarıyla ilgili bilgi gizlemekle suçladı.

Avrupa'da yasalar, bir uçuş iptal olduğunda yolculara para iadesi işleminin yapılmasını zorunlu kılıyor. Ancak AB, korona virüs salgınında yüzbinlerce uçuşun iptal edilmesi nedeniyle söz konusu yasanın askıya alınmasını istemişti.

'Avrupa mevzuatı çok açık, müşteri geri ödeme hakkına sahip'

Tüketici Bakanı Alberto Garzon tarafından Tüketici İşleri Genel Müdürü olarak seçilen ekonomist Bibiana Medialdea, İspanyol TV kanalı La Sexta'ya yaptığı açıklamada "Avrupa mevzuatı çok açık. Havayolu şirketi bir uçuşu iptal ettiğinde, müşteri iade talep ettikten itibaren yedi gün içinde geri ödeme alma hakkına sahip" şeklinde konuştu.

Tüketici İşleri Genel Müdürü ayrıca, "Şu anda bu hakkın kullanılmadığına dair yeterli kanıtımız var. Tabi ki havayolu şirketinin kupon sunma hakkı var, ancak Avrupa mevzuatında açık olan şey, son sözü tüketicinin söyleyecek olması" ifadelerini kullandı.

İspanyol makamların haklarında yasal işlem başlatacakları firmalar şunlar:

Air Europa, Air France, Binter Canarias, Eurowings, Iberia (Iberia Express ve Air Nostrum, Jet2, KLM, Latam Havayolları, Lufthansa, İskandinav Havayolları (SAS), Transavia, Thomson Airways (TUI), Birleşik Havayolları, Easyjet, Ryanair, Volotea ve Wizzair.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)