BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBilançolar iyi gelecek, borsada yükseliş sürecek----

Bilançolar iyi gelecek, borsada yükseliş sürecek

Bilançolar iyi gelecek, borsada yükseliş sürecek
16 Ocak 2022 - 09:49 www.finansgundem.com

Yurtdışında faiz artırımı, yurt içinde faiz indirimi beklentilerin takip eden hisse senedi piyasalarında 4. çeyrek bilançolarının risk iştahını artırması bekleniyor

Fed tutanakları, ardından Fed Başkanı Powell’ın son açıklamalarıyla bölge başkanlarının birbirini teyit eden görüşleri, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını önemli ölçüde verdi. Mart ayından önce tahvil alımlarının bitirilmesi, mart ayından itibaren de faiz artırımlarının başlaması ve 3-4 defa faiz artışı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Bu gelişmeler ışığında önümüzdeki dönemde Fed ve Faiz artırımlarının küresel piyasalarının en önemli gündem maddesi haline geleceğini Hürriyet’teki köşesinde yazan Zeynel Balcı, dış borsalarda çıkış trendleri ve iyimserlik korunsa da risk iştahındaki zayıflama ile birlikte geçen hafta görülen kâr satışları biraz derinlik kazanmaya başladığını belirtiyor. Bunu da olağan karşılamak gerektiğinin altını çizsen Balcı, piyasalarla ilgili öngörülerini şöyle sıralıyor:
Cuma günü ABD’de 2021 yılı 4. çeyrek bilançoları açıklanmaya başladı. Muhtemelen ilk 3 çeyreğin devamı olarak son çeyrek bilançoları iyi gelecektir. Ancak 2022 yılı için aynı parlak bilançolar tekrarlanabilir mi sorusuna evet cevabını vermek zor. Borsaların yeni zirve denemelerinde ucuz ve bol likidite yanında ekonomilerdeki büyüme ve yüksek şirket kârlılıklarının katkısı da önemliydi. Dış borsalarda olumlu hava bu aşamada korunmakla birlikte daha temkinli bir görünümünden söz etmek mümkün.

Önümüzdeki haftanın önemli gündemlerinden biri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı ve faiz kararı olacak. Faiz oranının yüzde 14’e indirildiği toplantının ardından yapılan basın duyurusunda, “Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir” ifadelerinden hareketle bu ve mart ayına kadar olan toplantılardan bir faiz indirim kararının çıkmayacağı izlenimi ediniliyor. Ayrıca enflasyon ile TCMB gösterge faiz oranı arasındaki makas 22 puana çıkmış durumda. Eksi faiz büyümeye devam ediyor. Bu görünüm enflasyondan korunma gerekçesiyle döviz, gayrimenkul gibi geleneksel yatırım araçlarına ilgiyi arttırdı. Kur geçişkenliğine bağlı olarak döviz kurlarına olan ilginin enflasyondaki yükselişe katkısı biliniyor. Bu çerçevede Borsa İstanbul’un da bu gerekçe ile bir parça ilgi odağı olduğunu söylemek mümkün.

TCMB gösterge faiz oranı düşse de mevduat, kredi, gösterge tahvil ve hazine borçlanma faiz oranları (piyasa faizi) enflasyondaki artışla birlikte yükselmeye devam ediyor. Özetleyecek olursak, faiz indirimlerinin aşağı yönlü ekonomik gerekçe ve marjlarının pek kalmadığı gibi bir durum oraya çıkıyor. Ancak yine de 20 Ocak’taki TCMB toplantı sonuçlarını ve faiz kararını görmek doğru olacak.

Fed küresel piyasaları karıştırdı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerem bulut 17 Ocak 2022 23:26

    Geçen gün ben de İhlas gazetesine girdim Allah bunları ıslah etsin 1500 param uçtu girişi çıkış yaptım ama ne hikmetse ihlaaş haber ajansı nereye gidiyor bilmiyorum hergün 100/10 vuruyor tavan

  • Battım16 Ocak 2022 21:41

    İhlas gazete batırdı beni.

  • acemi borsacı17 Ocak 2022 22:14

    tebrik ediyorum.iyi batmalar

  • Murat17 Ocak 2022 07:58

    her haberin altına aynı şeyi yazmaktan sıkılmadın. yatırmasaydın.

  • Ali16 Ocak 2022 21:41

    Faiz sıfıra insin enflasyon yüzde 280 olur. Dolar 50 liraya çıkar. Reis ekonominin kitabını yazar

  • Geri kalan sektörler 16 Ocak 2022 21:17

    Piyasalarda gercek ederine ulaşamamış havacılık, turizm, bankacılık gibi sektörler var. Eninde sonunda bunlarda yürüyecek. Pandemi etkisi azaldı galiba. Omicron varyantı var. Artık normalleşme, seyehat, turizm artar. Bankacılık nasıl bilemem. Ama gercek ederine bu sektorler de yavaş yavaş gidecekler bence. Bu sektorler piyasanin gerisinde kaldı bana göre

  • Hakkı16 Ocak 2022 16:40

    Şirketler işi soyguna çevirdiler. $ düştü, Zamlar dur durak bilmiyor, halkı soyup soğana çevirdiler. Bunlara sivil tepki gerekli.

  • ucarlar16 Ocak 2022 16:28

    Ostim VAKBN SKBNK İHLGM MRGYO OZGYO METRO ADESE GMTAS BOBET İHLGM MRGYO

  • DOĞRU17 Ocak 2022 08:50

    yukarıdan aşağıya doğru uçmasın...

  • x16 Ocak 2022 13:24

    Bazı hisseler ki durumları çok iyi olmasına rağmen patinaj  yapıyorsa,  yabancılar da çıktığı söyleniyorsa çok fazla şey ummamak gerekir gibi görünüyor. Tabi ne olacağını kimse bilemez  Herkes kendi kararını verir neticede! YTD.

  • baran16 Ocak 2022 12:20

    Mb bağımsızlığı gibi bir jargon son derece aptalca,  ahmakça enayice bir jargondur!  Tabi ekonomi kanallarında boy gösteren deste deste uzman stratejist  (ki bunların çoğu bankaca)  patronları böyle istedikleri için  yorumluyorlar bağımsız mı  imiş konuşurken?  Gelelim Fed e ortakları Bof, Ubs, citybank  vs. toplamı 10 büyük banka ve sahiplerinin de Rokfeller,  Carnigan Rotcill vs Amerikan İngiliz bankerlerinin olduğu Fed bağımsız mı oluyormuş?  Böyle aptalca ahmakça popüler kültür oluşturan sersemlerin peşinden giderseniz iskeletinizi boğazınızdan çıkarırlar haberiniz olmaz!  Hala aptal aptal konuşmaya devam edersiniz!  

  • Baran16 Ocak 2022 12:36

    Piyasaya bankaların keyfine göre faiz verip doların de düşük kalacağı yorumları da ne kadar aptalca olduğu aslında  hepsi biliyor da nedense ısrarla böyle tartışmaları sürdürüyor ki suçlayacak birilerini bulsunlar.  

  • tecrübe16 Ocak 2022 12:12

    kimsemin lafıyla iş yapmayın kendi bildiğinizi yapın bilmiyorum diyorsanız uzak durun maddi manevi kayıp olur

  • hisse16 Ocak 2022 12:10

    hisse seçimi çok çok önemli artık,bilmeyen uzak dursun 

  • bilinç16 Ocak 2022 12:08

    şimdi bunu okuyup hisse senedi senedi işini bilmeyen yüzlerce  senetten düşecek olanlardan alıp zarar edenler olursa ne olur.bilinçli olunuz.

  • Vatandaş16 Ocak 2022 11:44

    Siyasetin emrindeki MB ne yapsın, ne denirse onu yapacak yine...

  • ALİ KODUŞ16 Ocak 2022 16:07

    Amma cahil birisi imişin.MB kimin emrinde olacak tabiki iktidarın emrinde olacak.muhalefetin emrinde olacak hali yok ya.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ocak 2022 11:28

    bilancolar iyi gelse ne olacak hepsi çoktan satın alınmıştır.şimdi ele verme operesyonlarına hazırlanın bence.

  • Yapılacak ilk iş16 Ocak 2022 10:57

    MB lafı eveleyip gevelemeden bu yıl başka faiz indirimi yok diyerek hem reel hem finansal piyasaları rahatlatmalı. Herkes fal bakmayı bırakır önünü görür. Bu iş bu kadar zor mu çok mu uzmanlık gerektiriyor. Korkularınızı toprağa gömün kafanızı kumdan çıkarın yada kendinize daha uygun iş bulun. Herşey yeterince berbat oldu.

  • Yorum16 Ocak 2022 11:55

    Merkezin eveleyip geveliyecek marjı yok onuda tükkettiler satacak swaptan gelecek dolarda kalmadı zaten dikkat edin

  • fafa16 Ocak 2022 11:29

    MB'nin elinde ne var,MB,Cumhurbaşkanının ağzına bakıyor,onun ne diyeceğini nereden bilsin?

  • Yorum16 Ocak 2022 10:53

    Yurt dışı işin doğru olabilir fakat yurt içi için öyle çokta güzel bilanço yok bir kere üfe tüfe hesabı yaparsan fk sı 3 ün üstündeki şirketlerin artık pahalı olarak adlandırılmalı çünkü enflasyon 35 in üstünde zaten bu böyle bilançoya gelirsek borsadaki çoğu firmanın güzel döviz borcu var döviz borcu varken ortalama üç aylıkta dolar %50 artmışken güzel bilanço dan bahsetmek hayalperestlik olur ama kasada dolar biriktiren firmalara gö si geçmez o kadar diyeyim