BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBilançolar açıklandı: Trafikte 2.7 milyar liralık zarar----

Bilançolar açıklandı: Trafikte 2.7 milyar liralık zarar

Bilançolar açıklandı: Trafikte 2.7 milyar liralık zarar
30 Mayıs 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Sigorta sektörünün üç aylık bilançoları açıklandı. Sektörde yüksek maliyetler nedeniyle sorun olan ve sigorta şirketlerinin yapmaktan kaçındıkları zorunlu trafik sigortası branşı 2 milyar 705 milyon lira zarar ettirdi.

Sigorta sektörünün üç aylık teknik kârları açıklandı. Buna göre üç aylık dönemde sektör 5 milyar 94 milyon lira teknik kâr elde etti. Geçen yılın aynı döneminde 630 milyon 125 bin lira olarak gerçekleşmişti. 2023 yılının üç aylık döneminde toplam prim 104 milyar 48 milyon lira oldu. Hayat dışı toplam prim 92,2 milyar, hayat 11,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Sektörün üç aylık mali kârı 89,3 milyon, vergi sonrası bilanço kârı 4,1 milyar oldu.

Üç aylık dönemde özkaynak toplamı 75,6 milyar olurken özkaynak kârlılığı yüzde 5,5 olarak gerçekleşti. Aktif toplamı 845 milyar lira aktif karlılığı ise yüzde 0,5 oldu. 2022 yılının aynı döneminde sektörün mali kârı 3 milyar 95 milyon, bilanço kârı 2,1 milyar olmuştu. Aynı dönemde özkaynak toplamı 43,5 milyar, aktif toplamı ise 476 milyar 697 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Deprem etkisi

Sektörde yüksek maliyetler nedeniyle sorun olan ve sigorta şirketlerinin yapmaktan kaçındıkları zorunlu trafik sigortası branşı zarar ettirdi. Bu kalemde ortaya çıkan teknik zarar 2 milyar 705 milyon lira oldu. Geçen yılın üç aylık döneminde ise teknik zarar 2,3 milyar lira olmuştu. Yangın ve doğal afet sigortalarında geçen yılın üç aylık döneminde 5,4 milyar liralık brüt prim yazılırken bu yılın aynı döneminde 13 milyarlık brüt prim üretildi.

Ancak geçen yıl 407,8 milyon liralık teknik kâr elde edilen bu branşta bu yıl depremin de etkisiyle 1 milyar lira teknik zarar yazıldı. Kaskoda üç ayda 16,6 milyar, sağlıkta 18,5 milyar liralık brüt prim yazıldı. Yılın geri kalanında özellikle Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK)’nun zorunlu trafik için havuz çalışmasının devreye girmesiyle sektörün rahatlaması ancak maliyetlerin yüksekliği nedeniyle trafikte kârlılığın beklenmediği belirtiliyor.

Yaşanan deprem nedeniyle konut sigortalarında artış yaşanırken, bu branşta artışın devam edeceği, sağlıkta tamamlayıcı sigortaya talebin artacağı kaydediliyor. İlk üç ayda olduğu gibi kişiye özel sigortalara olan talebin de özellikle kasko branşında artacağı öngörülüyor.

Düğün iptaline 'düğün sigortası' güvencesi

 

Genel Sağlık Sigortası'nda borç affı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)