BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiga’da 1 Mayıs'ta çantacı iş adamlarına çağrı----

Biga’da 1 Mayıs'ta çantacı iş adamlarına çağrı

Biga’da 1 Mayıs'ta çantacı iş adamlarına çağrı
01 Mayıs 2015 - 17:00 www.finansgundem.com

Türk Metal İş Sendikası Biga Şubesi’nin düzenlediği 1 Mayıs mitinginde ‘çantacı’ tabir edilen kimi iş adamlarına yönelik sert mesajlar

Biga’da ilk kez böylesine büyük bir katılımın yaşandığı kutlama için “Ekmek, Barış, Özgürlük, Adalet, Eşitlik, Demokrasi ve Dayanışma İçin 1 Mayıs'ta Alanlardayız” ifadesiyle emekçiler, aileleri ile mitinge geldi. Biga’da coşkuyla kutlanılan 1 Mayıs mitinginde bölgede son yıllarda ‘çantacı’ tabir edilen kimi iş adamlarına yönelik sert mesajlar vardı.

Türk Metal İş Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt, yaptığı konuşmada “Ne işimizi, ne iş yerimizi çakallara yem ettirmeyiz” dedi. Eşleri ve çocukları ile el ele kol kola 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için toplanan yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık şenlik yaptı. Türk Metal İş Sendikası’na bağlı İÇDAŞ tesislerindeki çalışanları ve aileleri saat 09.30’da kortejler halinde davul-zurna eşliğinde Biga Yeni Belediye Meydanı’na geldi. Davul zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutlayan emekçiler, ellerinde taşıdıkları pankartlar ile mesajlar verdiler. Emekçilerin taşıdıkları pankartlarda şu ifadeler yer aldı: “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı Emekçiler Çakala, Çantacıya Karşı”, “İşimiz ve İşyerimiz Namusumuzdur”, “Çakallar Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Dur Çakal! Çanakkale Bir Devrin Battığı Yerdir” “Dur Çantacı! Çanakkale Bir Devrin Battığı Yerdir”, ”Dünyayı Dize Getiren Biz Çakalları da Ezeriz”, “İşçinin Ocağına Uzanan Eller Kırılsın”, “İşimizin Düşmanlarına Geçit Vermeyiz”, “İş, Aş, Ekmek Kutsaldır. Sakın ha Kutsalımıza Laf Etmeye Kalkma”, “Şehit Torunu Bozar Çakalların Oyununu”, “İt ürür emekçi üretir”, “Çanakkale’de Alın Terimize Engel Tanımayız”, “Emeğin Karşısında Kimse Duramaz”, “Hangi Çılgın Bize Zincir Vuracakmış Şaşarız”.

Mitingde kürsüye çıkıp konuşma yapan Türk Metal İş Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt, “1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun” dedi. Akkurt, son yıllarda bölgede yaşanan sanayi hareketinde ‘çantacılık’ yaparak iş yapanları hedef alarak şunları söyledi: “İşini namusu, ekmeğini kutsal bilen emekçi kardeşlerim, bölgemizde birlikte zor günlerden geçiyoruz. Bölgemiz, piyonların, maşaların, sırtı kalın, eli çantalı kişilerin kuşatmalarına sahne oluyor. Ancak yağma yok! Biz buradayız. Ne işimizi, ne iş yerimizi bu tür çakal kişilere yem ettirmeyiz. Bu topraklar neler gördü neler. Bu topraklar yedi düvelin defterini dürdü. Biz Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız. Biz emeğin sesi, emekçinin bileğiyiz. Köpekler istedi diye, atlar ölmez. Çantacılar istedi diye bileğimiz bükülmez”.

Emekçilerin sendikal mücadele yolunda büyük bedeller ödediklerini hatırlatan Osman Akkurt, “Hak aramak kutsal bir mücadeledir, biz yaşamın her alanında adil paylaşım istiyoruz” dedi. Emekçilerin haklarına ve iş yerlerine sahip çıkmalarının önemine vurgu yapan Osman Akkurt, “Bugün buradaki varlığınızla, grev hakkı olmayan sendika ve sendikasız çalışan kalmasın, diye haykıran sizsiniz. Gerçek anlamda toplu sözleşme isteyen haykırışın kendisi sizsiniz. Babam bugün işten atılmasın, diyen çocuğun umudu sizsiniz. İşinize, işyerinize dil uzatanların, kumpas kuranların oyunlarını boşa çıkaracak olan da sizsiniz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)