BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBig Ben için 80 milyon sterlin----

Big Ben için 80 milyon sterlin

Big Ben için 80 milyon sterlin
13 Şubat 2020 - 13:34 www.finansgundem.com

İngiltere’nin başkenti Londra’nın sembollerinden ünlü saat kulesi Big Ben’in tamiri için 'parlamentoda yapılan hesap kulede uymadı'. Saat kulesinin onarımı için tahmin edilenden daha fazla para gerekiyor.

İngiltere parlamentosu tarafından yapılan açıklamada, halihazırda tamir için ayrılan ‘dev’ bütçeyle tartışma yaratan saat kulesinde, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma hasarın düşünülenden daha fazla olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Parlamento ayrıca taş yapıdaki yoğun kirlilik ve asbest içeriğinin bulunmasının ardından tamir için gereken meblağın milyonlarca sterlin arttığını duyurdu.

II. Dünya Savaşı’ndan kalma hasar düşünülenden daha fazla
2017'de 29 milyon sterlin bütçeyle başlayan tamir maliyetinin yaklaşık 80 milyon sterline, (95 milyon Euro) yükseleceği söyleniyor.

Ayrıca yetkililer, 177 yaşındaki yapıda, 2021'in sonlarında doğru tamamlanacağı belirtilen onarım çalışmalarının çok daha uzayabileceğini belirtiyor.

Elizabeth Kulesini restore etme görevi beklediğimizden daha karmaşık hale geldi. Ian Ailles Avam Kamarası Genel Direktörü

Artan maliyet Avam Kamarası’nda da ‘rahatsızlık’ yarattı. Projeyi denetleyen Komisyonun sözcüsü durumu ‘çok sinir bozucu’ olarak değerlendirirken, Avam Kamarası Genel Direktörü Ian Ailles ise "Elizabeth Kulesini restore etme görevi beklediğimizden daha karmaşık hale geldi" dedi.

Saatin çanına verilen Big Ben ismi, İngilizler tarafından kulenin tamamı için kullanılıyor. Kule, 2012’den beri Elizabeth Kulesi ismini taşıyor.

Antika tesisatı, elektrik, drenaj ve havalandırma sistemleri 19. yüzyıldan 2017 yılına kadar hiç yenilenmeyen yapıda saat mekanizmasının bakımı dışında, kulenin duvarındaki çatlakların ve çatıdaki korozyonun da onarılması planlanıyor. Ayrıca yapıya tuvalet ve mutfak gibi yeni bölümlerin de eklenmesi öngörülüyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)