BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’ın yardım paketi oylaması ertelendi----

Biden’ın yardım paketi oylaması ertelendi

Biden’ın yardım paketi oylaması ertelendi
05 Mart 2021 - 11:25 www.finansgundem.com

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki korona yardım paketi çekişmesi sürüyor. Cumhuriyetçilerin süreci uzatması sonucu, son bölüm için yapılacak oylama hafta sonuna ertelendi.

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık mali destek paketini oylamaya başladı ancak paket konusundaki tartışmalar, 628 sayfalık tasarının tam metninin Senato’da sesli okunmasından sonraya kaldı.

Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in oy eşitliğini bozarak 51’e 50 duruma getirdiği oylama sonrasında Demokratların Cumhuriyetçilerden alabilecekleri desteğin çok az olduğu ortaya çıkmış oldu.

Yapılacak oylama hafta sonuna ertelendi. Süreci uzatmak için prosedür ile ilgili numaralara başvurmaları beklenen Cumhuriyetçiler, Senato memurlarını tasarı metninin tümünü okumaya zorladı. Bu sürecin 10 saate kadar sürmesi bekleniyor.

TASARIDA DEĞİŞİKLİK

Demokratların, bir oy bile kaybetme lüksü yokken 50 Demokrat senatörün tasarıyı desteklemesi için tasarıda küçük değişiklikler yaptı. Demokratlar, ABD’deki küçük eyaletlere daha fazla yardım sağlanacağını ve altyapı projelerine para aktarılacağını belirttiler.

Bazı senatörlerin geçici federal işsizlik ödeme desteğini değiştirme çabaları başarısız oldu. Tasarıda hâlâ Temsilciler Meclisi’nin hazırladığı haftalık 400 dolarlık ödeme planı yer alıyor.

Sunak açıkladı: Ek mali teşvik paketi

ABD'de kamu borç yükü 30 yılda ikiye katlanacak

Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi Senatoda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)