BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'ın vergi artırımına Bezos'dan destek!----

Biden'ın vergi artırımına Bezos'dan destek!

Biden'ın vergi artırımına Bezos'dan destek!
07 Nisan 2021 - 16:57 www.finansgundem.com

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos sosyal medya üzerinden, kurumlar vergisinin %21'den %28'e çıkarılmasını öngören, Biden'ın yeni vergi planını desteklediğini duyurdu.

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Amazon’un Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, Biden yönetiminin vergi artırımını desteklediğini açıkladı.

“Biden’ın Amerika’daki altyapımı yatırımlarını artırmaya odaklanmasını destekliyoruz” diyen Bezos, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler’in geçmişteki gibi bir araya gelerek bu projenin gerçekleşmesini sağlaması için doğru zaman olduğunu söyledi.

Bu yatırımların ödenebilmesi için tüm paydaşlardan tavizler gerektiğini belirten Bezos,”Kurumlar vergisi artışını destekliyoruz” dedi.

"ÇÖZÜM BULMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Bloomberght'teki habere göre; Bezos, son olarak “ABD Kongresi ve Yönetiminin bir araya gelerek, Amerika’daki rekabetçi ortamı geliştirecek ya da devam ettirecek doğru ve dengeli çözümü bulmasını dört gözle bekliyoruz” diye ekledi.

YENİ VERGİ PLANI ÖZELLİKLE TEKNOLOJİ VE İLAÇ ŞİRKETLERİNİ ETKİLEYECEK

ABD Başkanı Joe Biden’ın geçen hafta duyurduğu ve kurumlar vergisinin yüzde 21’den yüzde 28’e çıkarılmasını içeren yeni vergi planının özellikle teknoloji ve ilaç şirketlerini etkilemesi beklenirken, vergi uzmanları ise temsilciler için en zorlu görevin yasanın etkisini azaltabilecek açıkları en aza indirmek olduğunu belirtmişti.

Teknoloji ve ilaç şirketlerindeki en değerli varlıklar fikri mülkiyetler ve patentler olduğu için, bunların diğer ülkelere ‘taşınarak’ vergi maliyetini düşürmede etkisinin büyük olduğu düşünülüyor.

Cumhuriyetçiler de Demokratlar da şirketlerin diğer ülkelerdeki operasyonlarından alınan vergilerin olabildiğince artırılmasını istiyor. Biden’ın planı ise şirketlerin ülke dışındaki kârlarına minimum yüzde 21 vergi koymayı öngörürken, finansal bilançolarda bildirilen kâr üzerinden yüzde 15’lik bir pay almayı da içeriyor.

Vergilere zam! Biden 2 trilyon dolarlık paketi açıkladı

 

Bernie Sanders’tan Jeff Bezos’a sert sözler

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)