BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'ın ilk yurt dışı ziyaretleri Avrupa'da iki ülkeye gerçekleşecek----

Biden'ın ilk yurt dışı ziyaretleri Avrupa'da iki ülkeye gerçekleşecek

Biden'ın ilk yurt dışı ziyaretleri Avrupa'da iki ülkeye gerçekleşecek
23 Nisan 2021 - 20:39 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden ilk yurt dışı ziyaretini haziranda İngiltere ve Belçika'ya yapacak

ABD Başkanı Joe Biden ilk yurt dışı ziyaretini haziran ayında İngiltere ve Belçika'ya gerçekleştirecek.
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yazılı açıklamasında, 20 Ocak 2021'de göreve başlayan Biden'ın ilk yurt dışı ziyareti kapsamında 11-13 Haziran'da İngiltere'nin Cornwall bölgesinde düzenlenecek G7 Liderler zirvesine katılacağını belirtti.

PSAKİ: BİDEN, ORTAK DEĞERLERE TEMAS EDECEK

Psaki, "Biden burada, çok taraflılığa bağlılığına, kamu sağlığı konusunda ABD'nin politika önceliklerine, ekonomik iyileşmeye, iklim değişikliğiyle mücadeleye karşı taahhütlerine değinecek. Ayrıca, önemli demokrasiler arasındaki dayanışma ve ortak değerlere de temas edecek" ifadesini kullandı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK

Psaki, Biden'ın İngiltere ziyareti kapsamında İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dahil G7 liderleri ile ikili görüşmeler gerçekleştireceğini kaydetti.

Biden'ın İngiltere'nin ardından 14 Haziran'daki NATO zirvesi için Brüksel'e geçeceğini belirten Psaki, "Biden, ABD'nin NATO'ya, transatlantik güvenliğe ve ortak savunma faaliyetlerine taahhüdünü bir kez daha teyit edecek" bilgisini paylaştı.

Psaki, Biden'ın Brüksel'de ABD-AB zirvesine de katılacağını ve ikili görüşmeler gerçekleştireceğini ifade etti.

ÇOK TARAFLILIK VE JEOPOLİTİK SINAMALAR ELE ALINACAK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesaplarından, haziran ayında Brüksel'de AB-ABD Zirvesi yapılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Biden'ın, Von der Leyen ve Michel'le yapacağı toplantıda, korona virüs salgını, iklim, ticaret, çok taraflılık ve jeopolitik sınamalar ele alınacak.

Zirvede AB ve ABD arasında ilişkileri yeniden canlandırılmaya çalışılacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 14 Haziran'da Brüksel'de NATO Zirvesi'nin düzenleneceğini, toplantıda Rusya'nın saldırgan eylemleri, terör tehdidi, siber saldırılar, yükselen ve yıkıcı teknolojiler, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi ve Çin'in yükselişi gibi konuların görüşüleceğini açıklamıştı.

AB-ABD Zirvesi'nin de NATO toplantısının yapılacağı tarihte gerçekleşmesi bekleniyor.

AB LİDERLERİ MAYIS AYINDA BULUŞACAK

AB Konseyi Sözcüsü Barend Leyts, sosyal medya hesabından, AB üyesi ülke liderlerinin Kovid-19 salgınıyla mücadele, iklim ve Rusya konularını görüşmek üzere 25 Mayıs'ta Brüksel'de bir araya geleceğini bildirdi.

AB ülkelerinin liderleri en son 25 Mart'ta video konferans yönetimi ile bir araya gelmiş, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıların Avrupa'da yavaş ilerleyen dağıtımı, Türkiye ile ilişkiler, Rusya ve ekonomi gibi başlıkları görüşmüştü.

Söz konusu zirveye ABD Başkanı Biden da video konferansla bağlanarak konuşma yapmıştı.

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor

 

Türkiye'den Biden'a tarihi çağrı!

 

New York borsası Biden'ın yeni vergi planıyla düştü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çakır23 Nisan 2021 23:57

    İHA Süha tiha üretme demek hangi akıla hizmet etmek demek aciklarmisin Serok agopyan çin robot ordu ile gövde gösterisi yapıyor ABD PKK ve uzantılarına sürekli silah yardımı yapıyor Akdeniz'de Ege'de sayısız mülteciler ölüyor Yunanistan Akdeniz'de başı buyruk doğalgaz arıyor ve kuzey Kıbrıs'ı tanımıyor bitmeyen şeytan oyunları na çanakçı mı olsun Türkiye. çok aklisiniz hadi oradan bak işine gücüne ekmek yediğin ülkeye hainlik yapma

  • serok agopyan23 Nisan 2021 22:40

    biden ile iyi ilişkiler geliştirmek için iha-siha üretiminden vazgeçmeli,komşumuz yunanlıların meb haritasını kabul etmeli,doğu komşumuz ermenistan ile sınır kapılarını açmamız gerekir.