BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan acil durumu uzatma kararı----

Biden'dan acil durumu uzatma kararı

Biden'dan acil durumu uzatma kararı
19 Şubat 2022 - 05:28 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, 1 Mart'ta süresi dolacak olan pandemiyle mücadele için acil durumu uzatma kararı aldı

ABD Başkanı Joe Biden, 2020 yılının Mart ayında KOVID-19 pandemisi nedeniyle ilan edilen ve 1 Mart’ta süresi dolacak olan ulusal acil durumun kamu sağlığına yönelik riskin sürmesi nedeniyle uzatılacağını açıkladı.

Biden, 900 bin Amerikalı’nın KOVID-19 yüzünden hayatını kaybetmesinin pandemiyle federal hükümetin tüm kapasitesiyle mücadele edilmesini gerektirdiğini söyledi.

Eski Başkan Donald Trump döneminde ilan edilen acil durum ile 50 milyar dolarlık federal kaynak KOVID-19 ile mücadelede kullanılmak üzere açılmıştı.

Biden Cuma günü Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerine gönderdiği mektupta acil durumun devam ettirilmesi ihtiyacının sürdüğünü söyledi.

Biden'ın acil durumu uzatma kararı, bir dizi eyaletin yöneticilerinin korona virüsün Omikron dalgası hafiflerken kısıtlamaları kaldırılmaya başladıkları sırada geldi.

New York ve Massachusetts’in valileri geçen hafta bir dizi maske zorunluluğunun kaldırılacağını açıklamıştı. Bunu New Jersey, California, Connecticut, Delaware ve Oregon eyaletleri tarafından alınan benzer kararlar izlemişti.

ABD sağlık yetkilileri bu hafta yaptıkları açıklamada Omikron’dan kaynaklanan vaka sayıları azalırken pandeminin yeni dönemi için hazırlanacaklarını bildirmiş, Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) maske kılavuzu da dair KOVID-19 önlemlerini içeren bir dizi kılavuzunu güncelleyeceğini belirtmişti.

CDC günlük vaka sayılarının yedi günlük ortalamasının geçen haftaya göre yüzde 40 düştüğünü, günlük hastaneye yatma oranının yüzde 28 ve ortalama günlük ölümlerin yüzde 9 azaldığını kaydetmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)