BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBiden'dan ABD'nin ekonomisine dair açıklama----

Biden'dan ABD'nin ekonomisine dair açıklama

Biden'dan ABD'nin ekonomisine dair açıklama
28 Nisan 2022 - 19:38 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, bu yılın ilk çeyreğinde beklentilerin aksine küçülme gösteren Amerikan ekonomisinin tarihi zorluklar karşısında dirençli olmaya devam ettiğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, ocak-mart dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Biden, "Çalışan ailelerden güç alan Amerikan ekonomisi, tarihi zorluklar karşısında dirençli olmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Söz konusu dönemde tüketici harcamaları, iş ve konut yatırımlarının güçlü oranlarda arttığına işaret eden Biden, işsizlik sigortasına sahip Amerikalıların sayısının 1970'ten bu yana en düşük seviyede olduğunu söyledi.

"İLERLEME KAYDETMEYE DEVAM" VURGUSU

Biden, büyüme tahmininin teknik faktörlerden etkilendiğini, ABD'nin dünya çapında KOVID-19'un neden olduğu zorluklara, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya sebepsiz saldırısına ve küresel enflasyona güçlü bir konumdan karşı koyduğunu vurguladı.

Joe Biden, ilerleme kaydetmeye devam edilmesi, çalışan ailelerin maliyetlerinin azaltılması, Amerika'da daha fazla ürün üretilmesi ve iyi maaşlı işlerin yaratılması gerektiğini vurguladı.

ABD EKONOMİSİ YÜZDE 1,4 DARALDI

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde piyasa beklentilerinin aksine yüzde 1,4 daraldı. Beklentiler, ülke ekonomisinin yüzde 1,1 büyümesi yönündeydi.

ABD ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6,9 büyürken, toparlanmanın etkisiyle 2021 genelinde yüzde 5,7 ile 1984'ten bu yana en güçlü büyümeyi görmüştü.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

ABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı

 

ABD'den Türkiye'ye 'takas' teşekkürü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)