BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de 250 milyon kişi aşılandı----

ABD'de 250 milyon kişi aşılandı

ABD'de 250 milyon kişi aşılandı
13 Mayıs 2021 - 00:05 www.finansgundem.com

Göreve geldiğinden bu yana Kovid-19 aşılama çalışmalarına hız kazandırdıklarını ve yarın itibariyle 250 milyon doz aşıya aşacaklarını belirten Biden, 12 yaş üstünü aşı olmaya çağırdı

ABD Başkanı Joe Biden, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) danışma kurulunun, Pfizer/BioNTech aşısının 12 ila 15 yaş arası çocuklar için kullanımını desteklemesi için oy kullandığı sırada yaptığı açıklamada, ülkede 12 yaş üstünü aşı olmaya çağırdı. 

CDC'ye önerilerde bulunan Bağışıklama Uygulamaları Danışma Kurulu, aşıyı alan 12-15 yaş grubunda kimsenin korona virüse yakalanmadığını ve yüz felci veya ciddi alerjik reaksiyon göstermediklerine ilişkin deney kanıtlarını inceledikten sonra aşıyı destekleme yönünde oy kullandı.

CDC’nin kararının, salgınla mücadelede dev bir adım daha olduğunu söyleyen Biden, “Her çocuğu ve ailesini, aşılarını hemen yaptırmaya çağırıyorum. Çünkü bu yaştaki, 12 yaş ve üzeri çocukların, COVID-19 riski altında olduğunu biliyoruz. 17 yaşın altındaki çocuklarda yaklaşık 3 milyon COVID-19 vakası bildirildi ve gençler bu hastalığı arkadaşlarına, kardeşlerine, ebeveynlerine ve büyükanne ile büyükbabalarına yayabilir” dedi.

Biden, "Umudum, ebeveynlerin aşıdan yararlanıp çocuklarını aşılatmalarıdır” diye konuştu.

Yetişkin olmayanlar için bir aşının piyasaya sürülmesi, daha bulaşıcı varyantların dolaşımda olduğu bir dönemde, virüsün yayılmasını sınırlamaya yardımcı olabilir ve Amerikalılar için normale dönüş yolunu kısaltabilir.

Biden, korona virüs aşısını daha erişilebilir hale getirmek için beklenen yeni yöntemleri de açıkladı. Biden, özel ulaştırma şirketleri Uber ve Lyft'in 24 Mayıs-4 Temmuz tarihleri arasında aşı merkezlerine ücretsiz ulaşım sağlayacağını söyledi.

Bu sayede yönetim, yetişkinlerin yüzde 70'inin 4 Temmuz'a kadar en az bir doz aşı olması hedefini karşılamaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Beyaz Saray Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 bin aşı merkezinin yeri hakkındaki bilgileri paylaştığını ve iki ulaştırma şirketinin uygulamalarında ücretsiz ulaşımı teşvik etmeyi planladığını bildirmişti.

Biden, Uber ve Lyft'in insanları kliniklere taşıyacağını, bekleyeceğini ve daha sonra hiçbir ücret ödemeden evlerine geri götüreceğini söyledi.

Göreve geldiklerinden bu yana yapılan aşının yarın itibariyle 250 milyon dozu aşacağını belirten ABD Başkanı, "Gelecek haftaya kadar yetişkinlerin yüzde 60’ına en az bir doz aşı yapma yolundayız ve yetişkin aşılama oranını yüzde 70'e çıkarmak için hala yapacak çok işimiz var, ancak bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)