BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'a 'soykırım' açıklamasına Türkiye'den ilk tepki----

Biden'a 'soykırım' açıklamasına Türkiye'den ilk tepki

Biden'a 'soykırım' açıklamasına Türkiye'den ilk tepki
24 Nisan 2021 - 19:35 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' ifadesinin kullanmasıyla ABD-Türkiye ilişkileri gerildi. Açıklamalar ardı ardına geliyor

ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' ifadesini kullanılmasının ardından Türkiye tarafından tepkiler jet hızıyla gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Biden'ın açıklamalarına ilişkin "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır" sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Biden yönetiminin 1915 olaylarını “soykırım” olarak etiketlemesini kati surette reddediyoruz, en sert şekilde telin ediyoruz. ABD makamları bu açıklamayı yaparken ne yazık ki lobilerin taleplerine diz çökmüşlerdir" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamasındakonuyla ilgili açıklamasında“Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz. Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nden ABD Başkanı'na sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını tekrar eden ABD Başkanının açıklamasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. ABD Başkanına kendi tarihine ve bugününe bakmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Biden'ın 1915 olaylarıyla alakalı açıklaması, tarihi ve hukuki hiç bir kıymeti olmayan ilkel siyasi hesapların ürünü bir açıklamadır. 1981'deki benzer açıklamanın nasıl Türkiye'ye bir zararı olmamışsa bunun da zararı yoktur; ama Türkiye-ABD ilişkilerini zehirleyecek niteliktedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelenmesine ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında, "ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur. O nedenle başkanına söyletilen sözün de kıymet-i harbiyesi yoktur" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanmasını kınıyoruz. Soykırım iddiası, aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır. ABD Başkanı’nın, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan bu açıklamaları Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir girişimdir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu bir sabıka kaydından ibaret olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir. Hukuk ve tarih önünde de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Anadolu, insanlık ailesine asırladır ilham kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Tarih arşivleri gerçeğin aynasıdır, siyasi hezeyanlara değil yaşanmışlıklara dayanır. Biz, evlatlarımıza tarihi bilimin yol göstericiliğinde çarpıtmadan anlatıyoruz. Hem tarihî hem hukuki zeminde hiçbir karşılığı olmayan bu iftiralar yok hükmündedir.

Ak Part Sözcüsü Ömer Çelik: ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Biden’ın bu açıklamayı Ermeni fanatik çıkar gruplarını memnun etmek için yaptığı, bölge barışını ve normalleşmeyi dikkate almadığı anlaşılmaktadır.

Türk-Amerikan işbirliğinin en ileri düzeyde olması gereken bir dönemde Biden'ın açıklaması, ikili ilişkilerimizi sarsmış, NATO dayanışmasına zarar vermiş ve bölgede olası bir normalleşme ihtimalini de zayıflatmıştır. Normalleşme, Biden açıklaması ile sabote edilmiştir.

Bize göre bu mesele tarihçilerin ve bilim insanlarının tartışması gereken bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın arşivlerin araştırmacılara açılması ve tarihçilerin vereceği karara uyalım çağrısı da ortadadır. Biden açıklaması tarihsel dayanağı olmayan bir açıklamadır. Bu açıklama, Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmeye çalışan çevrelere destek veren bir açıklama olmuştur. Bu açıklamayı şiddetle reddediyoruz, şiddetle kınıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Türk milletinin tarihi hiç kimsenin leke konduramayacağı kadar temiz bir tarihtir. Tarihi sömürgecilikten, katliamcılıktan, ırkçılıktan ve ayrımcılıktan ibaret olanların kendi yüz karası tarihlerini, iyilik ve hoşgörü medeniyeti kurmuş milletimize yansıtma çabası beyhudedir

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Tarihsel gerçekler, politik beklentiler uğruna yalanlarla değiştirilemez. Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır! Hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler tarihin yüz karalarıdır.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Vietnam’da, Bağdat’ta, Felluce’de döktükleri kanları, Ebu Garip Hapishanesindeki iğrenç işkencelerini, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, üzerine oturdukları toprakların gerçek sahipleri olan Kızılderilileri tek tek yok ettiklerini ve büyük bir soykırımdan geçirerek bugünkü Amerika’yı nasıl kurduklarını hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Ermeni terör örgütü ASALA’nın diplomatlarımıza karşı saldırılarına ABD’de Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar’ı 1973'de Şehid ederek başladığını hatırlatırız.

Türkiye olarak Ermeni Soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz!

Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal: Yıllarca Türkiye-ABD ilişkilerinin niteliğini her 24 Nisan da çocukça bir tavırla bir kelimeye bağlayan ABD’nin bu tutumunun tarihle ve hakikatle bir ilgisi bulunmamaktadır. Biden yaptığı açıklama ile bu tuhaf kelime oyununda yeni bir dönemi başlattı. Hakikat her zaman kazanır.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sözde “soykırım” lafını ağzına alarak tarihi yeniden yazmaya çalışanları da, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları; ciddiyetsiz ve dengesiz ilişkiler ağıyla yönetmeye çalışanları da en şiddetli şekilde kınıyorum.

Muharrem İnce: Irak'ta ve Vietnam'da milyonlarca cana mal olan, yüz binlerce kızıl deriliyi vahşice katleden ve bitmiş bir Dünya Savaşı sonrası deney yapmak için Japonya'ya iki tane atom bombası atan bir toplumun başkanı olarak Türkiye'ye soykırım suçlaması yapmak Biden'ın haddi değildir!

Biden 'soykırım' ifadesini kullandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni Partiği'ne mektup

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ25 Nisan 2021 11:41

    KILLING ONE AND A HALF MILLION OF INDIAN AND APAÇI IN 1800'S,KILLING HUNDREDS OF CIVIL JAPANESE IN NAGASAKI AND HYROCHEMA IN 1945,KILLING THREE MILLION IRAQ CIVILS IN THE GULF WAR IN 1990'S,KILLER OF AMERICA TURKEY YE 1915 can convince the WORLD ARMENIAN GENOCIDE LIES.

  • VATANDAŞ25 Nisan 2021 11:35

    1800 LÜ YILLARDA BİR BUÇUK MİLYON KIZILDERİLİYİ VE APAÇİYİ KATLEDEN,1945 TE NAGASAKİ VE HİROŞİMA DA YÜZBİNLERCE SİVİL JAPON HALKINI ÖLDÜREN,1990 LI YILLARDA KÖRFEZ SAVAŞLARINDA BİR BUÇUK MİLYON IRAK LI SİVİLLERİ ÖLDÜREN,KATİL AMERİKA TÜRKİYE YE 1915 ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI DÜNYAYA İNANDIRAMAZ.

  • Cello24 Nisan 2021 22:38

    Bunlara tarih dersi vermek lazım...ermeni düşmanlığını kendileri yapıyorlar..zorla çatışma yaratılmaya çalışıyorlar..oyun içinde oyun var..emperyalizmin oyununa gelmeyiz..su akar yolunu bulur.

  • dunk24 Nisan 2021 22:31

    Bu ülkede kalan ermeni ve dönmelerin hepsini göndemeliyiz, zira bunlar, dış güçler bizi bölmek istediğinde kudurup zıvanadan çıkıyorlar. Yakında bunlar için yeni reformlar, haklar da isterler. Tazminatlar ve mülk devirleri de isterler. Yani toprak isterler...biz de kabul etmeyeceğimiz için dış destekli bu gruplar gizliden terör örgütü gibi davranacaklardır ki zaten halen ermeniler, pkk ve pyd içerisindeler...bu millet gözünü yummayı bırakmalı artık, bu kadar net durum yani anlayana...yaptırımlara gitmeleri de ekstra olacaktır...

  • Sicili bozuk baş belası24 Nisan 2021 22:23

    Utanmadan Kalkmış başkalarına insanlık dersi veriyor, kendi pis sicilinde yok yok, kızılderili, zenci, vietnam, Japonya’ya atom bombası, Irak, Afganistan...say say bitmez, dünyanın insanlığın baş belaları.