BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’a muhalefetten sert tepki: Haddini bil----

Biden’a muhalefetten sert tepki: Haddini bil

Biden’a muhalefetten sert tepki: Haddini bil
16 Ağustos 2020 - 11:15 www.finansgundem.com

ABD Başkan adayı Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan skandal sözlerine, muhalefet partilerinden de sert tepki geldi.

ABD’deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan Joe Biden’ın geçtiğimiz aralık ayında yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik skandal ifadeler kullandığı ortaya çıktı. “Erdoğan’ı yenmeleri için muhalifleri desteklemeliyiz” ifadelerini kullanan Biden’a tepki yağdı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Biden’lar “our boys” dedikleriyle hiç seçim kazanamamıştır; sadece darbe yaptırmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı. Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor" dedi.

İletişim Başkanı Altun, ABD başkan adayı biden'ın Türkiye ile ilgili sözlerine yanıt verdi: "Diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz."

HADDİNİ BİL

Biden’ın sözlerine muhalefet partilerinden de sert tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Millet iradesinden başka bir gücü asla tanımıyoruz. CHP, dün olduğu gibi bugün de emperyalist emellerin karşısındadır. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Joe Biden’ın 8 ay önce söylediği sözü şimdi ısıtanlara, Joe Biden’a ve bütün dünyaya büyük Atatürk 101 yıl önce Sivas’tan gereken cevabı vermiştir: Manda ve himaye kabul edilemez.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın: Biden’ın açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir. Biden’ın küstah sözlerini şiddetle kınıyor ve haddini bilme çağrısında bulunuyoruz. Değil Biden, yeryüzündeki hiçbir şahıs Türk siyasetine istikamet çizemez.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Türkiye, Türkiye’den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz. Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz. Siz kendi dertlerinize yanın.

İbrahim Kalın'dan Biden'ın skandal sözlerine tepki

Şentop: Türkiye düşmanlığı daima kaybettirir

Biden'ın skandal sözleri ortaya çıktı

Biden'in skandal sözlerine Türkiye'den tepki yağdı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman16 Ağustos 2020 12:43

    Geçen sene Aralık'ta söylenmiş sözler neden ısıtılıp ortaya konuyor anlaşılan halka anlatılacak başka masal kalmamış.