BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'a halk desteği düşmeye devam ediyor----

Biden'a halk desteği düşmeye devam ediyor

Biden'a halk desteği düşmeye devam ediyor
11 Mart 2022 - 20:38 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratlar son dönemde anketlerde kan kaybederken, Biden'a halk desteği yüzde 42 seviyesinde seyrediyor

Wall Street Journal gazetesinin anketine göre, katılımcıların yüzde 57'si ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık performansından memnun değil.

Biden'ın mensup olduğu Demokratlar, en güçlü oldukları KOVID-19 ile mücadele başlığında kan kaybetmeye başladı. Ankette, Demokratların, daha önce bu başlıkta Cumhuriyetçilerle aralarında 16 puan fark varken, şu anda bunun 11'e düştüğüne işaret edildi.

Biden ve Demokratlar ekonomide sınıfta kaldı

Ankete göre, katılımcıların yüzde 63'ü, Biden'ın ülkede artan fiyatlar ve enflasyonu ele alma şeklini beğenmiyor.

Katılımcıların yüzde 47'si enflasyon konusunu Cumhuriyetçilerin daha iyi yönettiğini kaydederken, sadece yüzde 30'u Demokratları tercih etti.

Ukrayna katılımcıların yüzde 25'i için önemli

Gündemin en sıcak konusu Ukrayna ile ilgili de katılımcıların sadece yüzde 25'i bu hususun kendileri için önemli olduğunu aktardı.

Biden yönetiminin son dönemde Ukrayna savaşında Rusya'ya karşı sert yaptırımları uygulaması ve 1 Mart'ta Kongre ortak oturumunda yaklaşık 1 saatlik ulusa sesleniş konuşması yapmasının ardından halk desteğini artıramaması dikkatlerden kaçmadı.

Demokratlar kasım seçimlerinde zora düşüyor

Biden ve Demokratların halk desteğini istedikleri seviyeye çekememesi 8 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri için tehlike arz ediyor.

Seçimlerde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, 100 sandalyeli Senatonun ise üçte biri değişecek.

Bu seçimlere kadar Demokratlar, halk desteğini artıramazsa şu anda ellerinde tuttukları Temsilciler Meclisi ve Senatodaki çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptırabilir. Bu durumda Biden'ın görevindeki son 2 yılında yasama ajandası konusunda zorluklarla karşılaşması bekleniyor.

Biden: Rusya ekonomisine darbe indireceğiz

 

ABD'li senatörlerden Biden'a Ukrayna mektubu!

 

Biden, ülkesinde rekor kıran TÜFE'den Putin'i sorumlu tuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)