BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden yönetimi BAE ile silah satışı anlaşmasına devam edecek----

Biden yönetimi BAE ile silah satışı anlaşmasına devam edecek

Biden yönetimi BAE ile silah satışı anlaşmasına devam edecek
14 Nisan 2021 - 14:05 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan anlaşmaları gözden geçirmek amacıyla anlaşmaları askıya almıştı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kongre'ye, ABD ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan ve gelişmiş F-35 savaş uçakları, silahlı insansız hava araçları ve diğer ekipmanların satışını içeren 23 milyar dolarlık silah satış anlaşmasının devam edeceğini bildirdiği aktarıldı.

Reuters haber ajansına göre ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Biden yönetiminin BAE'ye silah satışına devam etmeyi planladığını belirterek, “Silah satışına ilişkin BAE’li yetkililerle istişareleri ve ayrıntıları gözden geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Biden yönetimi, eski Başkan Donald Trump tarafından onaylanan anlaşmaları gözden geçirmek amacıyla anlaşmaları askıya almıştı.

Trump yönetimi, BAE’nin Eylül ayında ABD aracılığı ile İsrail ile barış anlaşması yapmayı kabul etmesinin ardından Kasım ayında Kongre'ye BAE'ye silah satışları anlaşmasını onayladığını bildirmişti.

 23,37 milyar dolarlık anlaşma, Lockheed Martin ile General Atomics ve Raytheon şirketlerinin ürettiği askeri teknolojileri içeriyor. Bunlar arasında 50 adet F-35 Lightning II ve MQ-9B türü 18 adet insansız hava aracı ve havadan havaya ve havadan karaya füzeler yer alıyor.

Ancak bazı milletvekilleri BAE'yi Yemen'deki savaş nedeniyle eleştirdi ve silah anlaşmasının ABD'nin İsrail'in bölgede askeri bir üstünlük sağlayacağına dair verdiği garantileri ihlal edebileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Ancak İsrail anlaşmaya karşı olmadığını bildirdi.

Aralık ayında satışları durdurmaya yönelik Kongre’deki girişim, Trump'ın Kongre'deki Cumhuriyetçi destekçilerinin anlaşmayı onaylamasının ardından başarısız oldu.

BAE'den İsrail'e 10 milyar dolarlık yatırım

 

Biden, başkanlıktaki 100. gününde Kongre'de konuşacak

 

Biden çip krizine el attı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)