BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden yeniden aday olacağını söyledi----

Biden yeniden aday olacağını söyledi

Biden yeniden aday olacağını söyledi
04 Ekim 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde tekrar aday olmak istediğini dile getirdi. Biden, daha önce de sağlığı iyi olursa ikinci dönem için yarışacağını ifade etmişti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın yardımcılığını yaptıktan sonra 2020'de Donald Trump'tan görevi devralan Biden, 'tekrar yapacağım' diyerek ikinci dönem için yarışacağını belirtti. 

2 Eylül'de Beyaz Saray'da gazetecilere fotoğraf için poz verirken MSNBC sunucusu Alfred Charles Sharpton'a konuşan Biden, ikinci dönem adaylık niyetini dile getirdi.

Sharpton'a yaptığı açıklama en güçlü adaylık kanıtı

Biden daha önceleri ikinci dönem adaylığı niyetini göstermiş ama bunu açıkça deklare etmemişti. Sharpton'a yaptığı açıklama, Biden'in adaylığının en güçlü kanıtı olarak görülüyor. 

2020 seçimleri öncesi Biden henüz adaylığını ilan etmemişken Sharpton'dan seçimlere ilişkin tavsiye istemiş ve kesin bir açıklamadan kaçınmıştı. 

'Yeniden yapacağım'

Sharpton'a göre son görüşmelerinde Biden, Sharpton'ın 2020 seçimlerinde aday olacağını tahmin eden ilk isimlerden biri olduğunu söyledi ve "bunu yeniden yapacağım" dedi. 

Biden'a destek arttı

Anketler, seçmenler arasında Biden'a desteğin son aylarda arttığını gösteriyor. Kamuoyu araştırmaları yapan RealClearPolitics'e göre Biden'ın onay oranı yüzde 36,8'den 42,1'e çıktı.

Euronews'in aktardığına göre Biden kamuoyuna yaptığı açıklamalarda yeniden adaylık konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınıyor. En son 18 Eylül'de CBS kanalına verdiği demeçte, "Niyetim tekrar aday olmak. Ancak adaylık kesin kararım mı? Bunu göreceğiz" demişti.

Biden: Putin bizi korkutmuyor ve korkutamayacak

 

Doğalgazı kim patlattı? Oklar Biden'ı işaret ediyor!

 

Biden'dan Rusya'ya yanıt: 'Bu sözde referandum tamamen düzmecedir'

 

ABD Başkanı Biden'den korkunç gaf

 

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı sahte referandumu tanımayacağız

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden'ın resepsiyonuna katıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)