BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden Wisconsin'de altyapı planı için konuştu: Nesilsel bir yatırım----

Biden Wisconsin'de altyapı planı için konuştu: Nesilsel bir yatırım

Biden Wisconsin'de altyapı planı için konuştu: Nesilsel bir yatırım
30 Haziran 2021 - 00:45 www.finansgundem.com

ABD Başkanı, Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinin şekillendirdiği 1.2 trilyon dolarlık altyapı planına destek için Wisconsin'i ziyaret etti. Eyalete yapılacak yatırımları konuşan Biden, planı 'nesilsel bir yatırım' diye niteledi

ABD Başkanı Joe Biden, 1.2 trilyon dolarlık altyapı planı için Kongre'de ihtiyaç duyulan geniş kapsamlı desteği sağlama amacıyla Wisconsin eyaletini ziyaret etti. 

Biden'ın Wisconsin eyaletinin batısındaki La Crosse kentinde bir toplu ulaşım merkezinde yaptığı konuşmasında, altyapı planı kapsamındaki 48,5 milyar dolarlık toplu ulaşım yatırımlarını öne çıkardı. Toplu ulaşım yatırımları, çalışanların ev ve işyerleri arasındaki ulaşım süresini ve karbon salınımını azaltmayı, ekonomik büyümeyi körüklemeyi ve maaşları arttırmayı amaçlıyor.

Biden konuşmasında, 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketini "nesilsel bir yatırım" olarak niteledi.

Yerel idarelerin altyapı modernizasyonundan sağlayacağı faydalardan bahseden Biden, bunlar arasında elektrikli otobüslerin, Wisconsin’in Milwaukee kentinde kurşun içeren 80 bin su borusu hattının yenilenme planının ve hızlı internete erişimin de yer aldığını söyledi.

Biden, "Bu paket, milyonlarca kişiye yüksek maaşlı istihdam sağlayarak, altyapımızı modernleştirmeye ve Amerika'nın 21'inci yüzyılda küresel rekabet gücünü arttırmaya yönelik nesilsel bir yatırım" dedi.

Başkan Biden, planın akaryakıt ve doğal gaz vergisini ya da yılda brüt 400 bin doların altında geliri olan Amerikalılar'ın vergilerini arttırmayacağını vurguladı.

Planın orta sınıf Amerikalılar için istihdam yaratacağını belirten Biden, "Bu, Amerika'yı yeniden inşa etmek için mavi yakalı bir plan" ifadesini kullandı.

Partilerüstü altyapı tasarısı ayrıca yol, köprü ve diğer ulaşım altyapısı için 109 milyar dolar fon içeriyor. Beyaz Saray yetkilisine göre bunlar arasında Wisconsin eyaletinde yapısal olarak sorunlu bin köprünün onarımı da yer alıyor.

Pazartesi akşamı bağış toplamak amacıyla sanal ortamda düzenlenen bir akşam yemeğine katılan Biden, altyapı paketinin milyonlarca kişiye yüksek maaşlı istihdam sağlayacağını ve ABD firmalarının küresel ekonomide rekabet gücünü arttıracağını söyledi.

Demokrat Parti Ulusal Komitesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte konuşan Başkan Biden, "21'inci yüzyılda kimin en güçlü ekonomiye sahip olduğunu belirleyecek yarışın içindeyiz. Dünyanın geri kalanı bu yarışa seyirci kalmıyor. Bizim daha çok çalışmamız, daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor" dedi. Biden ayrıca çocuk bakımı, ücretli izin ve gereken şartlara sahip olanlara iki yıllık yüksek öğrenim kurumlarında ücretsiz eğitim için daha fazla ödenek ayrılması amacıyla mücadele edeceği sözü verdi.

Cumhuriyetçi Partililer'in yoğun baskısı altında kalan Başkan Biden, Cumartesi günü, partilerüstü altyapı tasarısını, "insani altyapı" olarak adlandırdığı ve yaşlı ve engellilere evde bakım hizmetini içeren ayrı bir paket olmadan imzalamayacağı şeklindeki tehdidini geri çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin Demokrat Partili liderlerle iki tasarı hakkında iletişim içinde olduğunu söyledi, ancak Başkan'ın bu konuda Senato'daki Cumhuriyetçi Partililer'in lideri Mitch McConnell'la konuşmadığını belirtti. McConnell, Kongre'deki Demokrat Partililer'in altyapı planıyla Biden'ın yaşlı ve engellilere evde bakım sağlanmasını öngören "insani altyapı" tasarısını birleştirmesine karşı çıkıyor.


ABD Başkanı Biden La Crosse kentinde halkla hatıra fotoğrafı çektirdi, dondurma yedi. 

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti'nin 100 sandalyeli Senato'da 50'şer sandalyeye sahip olduğu dikkate alındığında McConnell'ın partilerüstü altyapı tasarısı aleyhine atacağı herhangi bir adım, Senato kuralları gereği tasarının 60 oyla geçirilmesi şartını gündeme getirecek. Demokrat Partililer, ikiz tasarıyı uzlaşı süreciyle salt çoğunluk yani 51 oy sağlayarak Senato'dan geçirmeyi hedefliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Biden'ın Wisconsin eyaletini ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaretin Amerikan kamuoyunu her iki altyapı paketinin de önemli olduğu konusunda ikna etmeye odaklanacağını söylemişti. Biden Cumartesi günü de Michigan eyaletine gidecek. (amerikaninsesi.com)

ABD'de 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketinde anlaşmaya varıldı

 

ABD Kongresi'nde altyapı uzlaşması

 

Biden’ın 1 trilyon dolarlık planı borsaları nasıl etkileyecek?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)