BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden McCarthy ile borç limitini görüşecek----

Biden McCarthy ile borç limitini görüşecek

Biden McCarthy ile borç limitini görüşecek
21 Ocak 2023 - 01:46 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşması üzerine Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy ile bu konuyu görüşeceğini söyledi.


ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlamasının ikinci yıl dönümünde Belediye Başkanları Konferansı Kış Toplantısı'na katılan belediye başkanlarını Beyaz Saray'da ağırladı.

Burada konuşma yapan Biden, ABD ekonomisini iyileştirmek için attıkları adımları anlatarak, iki yıllık yönetimi sürecinde daha fazla Amerikalıya istihdam sağlamayı başardıklarını ifade etti.

Cumhuriyetçilerin federal hükümetin sosyal güvenlik ve sağlık alanındaki harcamaların kısılmasına yönelik çağrılarına rağmen bu harcamaların vatandaşın yararına olduğunu savunan Biden, bu konuyu ele almak için yakın zamanda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşeceğini ve bu konuya "Birliğin Durumu" konuşmasında da değineceğini duyurdu.

Başkan Biden, Borç limiti ile başa çıkılamazsa ve temerrüde düşülürse "finansal olarak şimdiye kadar yaşanan her şeyi aşan bir felaketle" karşı karşıya kalınabileceği uyarısını yaptı.

Diğer taraftan McCarthy de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Biden'la görüşmeye hazır olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Başkan Biden: Sorumsuzca yapılan hükümet harcamalarını ele almak için sorumlu bir borç limiti artışını görüşmek üzere yaptığınız daveti kabul ediyorum. Buluşmamızı dört gözle bekliyorum."

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, daha önce defalarca borç limiti konusunda tutumlarının net olduğunu ve bu konuda müzakere etmeyeceklerini, Kongre'nin borç limitini artırmak için koşulsuz şartız harekete geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

ABD'li senatör heyetinden Kiev'e ziyaret

 

ABD Hazine Bakanlığı Wagner'i 'uluslararası suç örgütü' olarak tanıyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)