BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: Kovid-19’u kontrol ettik ama henüz yenilmedi----

Biden: Kovid-19’u kontrol ettik ama henüz yenilmedi

Biden: Kovid-19’u kontrol ettik ama henüz yenilmedi
05 Temmuz 2021 - 12:30 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, her yıl 4 Temmuz’da kutlanan Bağımsızlık Günü’nde yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kontrol altına alındığını söyledi, ancak aynı zamanda vatandaşları henüz ‘yenilmeyen’ virüse karşı aşı olmaya çağırdı.

AFP’ye göre Biden, Beyaz Saray’ın bahçesinde ağırladığı askerler ve ailelerinden oluşan yaklaşık bin konuğa, 1776 tarihli Bağımsızlık Bildirgesi’nin anıldığı 4 Temmuz’un ‘karanlık bir yıldan çıktıkları için bu yıl özel bir kutlama günü’ olduğunu söyleyerek, koronavirüse atıfta bulundu.

Biden, 1776’daki bağımsızlık ilanını, salgının etkisinden hızlı kurtulmaya benzeterek, “245 yıl önce bugün uzaklardaki bir kraldan bağımsızlık ilan ettik. Bugün ise ölümcül bir virüsten bağımsızlık ilan etmeye hiç olmadığı kadar yakınız. Ancak bu, Kovid-19’a karşı savaşın bittiği anlamına gelmez. Yapacak daha çok işimiz var” dedi.

Kovid-19’un henüz yenilmediğine dikkati çeken Biden, “Delta gibi güçlü varyantların ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Ama bu türlere karşı en iyi savunma aşılanmaktır. Sevgili Amerikalılar, yapabileceğiniz en vatansever şey budur. O yüzden lütfen, aşılanmadıysanız bunu yapın. Şimdi yapın. Kendiniz, sevdikleriniz için” diye konuştu.

ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 600 binden fazla kişinin anısını selamlayan Biden, “Geçen yıl en karanlık günlerimizden bazılarını yaşadık. Şimdi gerçekten inanıyorum ki, parlak geleceğimizi görmek üzereyiz” ifadelerini kullandı.

Vaka ve can kaybı bakımından salgından en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan ABD, virüsü kontrol etmede bir model haline geldi. Hastaneye yatışlar ve virüs kaynaklı ölümler Ocak ayından bu yana yüzde 90 azaldı ve ülkede durdurulan faaliyetlerin çoğu yeniden başladı.

Beyaz Saray Koronavirüs ile Mücadele Koordinatörü Jeff Zients, ABC kanalına verdiği demeçte, “Kutlayacak çok şeyimiz var. Salgınla mücadelede herkesin beklediğinden daha uzun bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Ancak Beyaz Saray, Bağımsızlık Günü’ne kadar 10 yetişkinden 7’sine en az bir doz aşı yapma hedefine ulaşamadı.

Beyaz Saray’da tören düzenlenmesine karşı çıkanlar, ABD’lilerin sadece yüzde 46’sının aşılandığı ve Delta varyantının yayıldığı bir dönemde, bunun insanlara yanlış mesaj gönderebileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

ABD Başkanı Biden'dan Afganistan açıklaması

 

Korona virüsten kurtulan ona yakalanıyor

 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)