BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'ye gidiyor----

Biden kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'ye gidiyor

Biden kasırga ve hortumun vurduğu Kentucky'ye gidiyor
14 Aralık 2021 - 04:18 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, büyük felaket yaşayan ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği Kentucky'ye gidecek

ABD'de kasırganın vurduğu Kentucky eyaletinde ölenlerin sayısı 74'e yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın eyaleti Çarşamba günü ziyaret etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Biden Kentucky eyaletindeki Fort Campbell'a giderek yetkililerden bilgi alacak ve kasırgadan en çok etkilenen Mayfield ve Dawson Springs kasabalarını ziyaret edecek.

Bölgedeki durumla ilgili danışmanlarından son bilgileri alan Başkan Biden kasırganın etkilediği Illinois eyaletinden gelen acil yardım talebini de yakında onaylayacağını söyledi.

ABD Başkanı Biden, federal hükümetin bölgede neye ihtiyaç varsa sağlayacağını belirtti.

Can kaybı 74'e yükseldi

Bölgedeki durumla ilgili Pazartesi sabahı bilgi veren Kentucky Valisi Andy Beshear zaman zaman konuşmakta zorlandı. Kasırga sebebiyle hayatını kaybedenler arasında bebek ve çocukların da olduğunu söyledi.

Vali Beshear, "Gerek tam ölü sayısının belirlenmesi gerekse felaketin verdiği hasarın tam tespitinin yapılması haftalar alabilir'' dedi.

Kentucky Valisi sabah saatlerinde yaptığı açıklamada can kaybının artabileceğini belirtmişti. Vali Beshear öğleden sonra yaptığı açıklamada can kaybının 74'e yükseldiğini ve 109 kişiden de haber alınamadığını belirtti.

Kentucky eyaletine bağlı 10 bin nüfuslu Mayfield kasabasındaki mum fabrikasında çalışan 110 kişinin 70'inin hayatını kaybettiğinden endişe ediliyordu.

Vali Beshear, bugünkü açıklamasında fabrikanın sahibi Mayfield Consumer Products'tan alınan bilgiye göre 110 kişinin 94'ünün sağ olarak kurtulduğunu söyledi ve "Çok daha kötüsünün olmasından korkuyorduk, bu sayının doğru olması için dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Eyalet yetkililerine göre Kentucky'de 28 bin ev ve işyeri elektriksiz kaldı. 300'den fazla Ulusal Muhafız personeli ve eyalet görevlileri felaketin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına ve yardım malzemelerinin dağıtılmasına yardımcı oluyor. (Amerikanın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)